În Germania, imigraţia ilegală atinge cote record. Un deputat cere respingerea imigranţilor la frontieră

Imigranţi la frontieră (Getty Images)
Redacţia
03.05.2024

Guvernul german şi-a recunoscut eşecul în combaterea crizei actuale a migraţiei în răspunsul scris la o întrebare a deputatului AfD Martin Hess, potrivit RMX.news.

Hess a dezvăluit că, până la 1 aprilie, poliţia federală a înregistrat un total de 20.000 de treceri ilegale ale frontierei în Germania, în creştere cu 2% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În martie, ultima lună pentru care sunt disponibile cifrele, o creştere semnificativă a activităţii migranţilor ilegali a fost înregistrată la frontiera germano-poloneză, unde a avut loc cel mai mare număr de treceri ilegale de frontieră.

În luna martie au fost detectate 1.646 de treceri ilegale dinspre Polonia spre Germania, în creştere faţă de 911 cazuri în luna precedentă. Trecerile ilegale dinspre Cehia au crescut, de asemenea, de la 509 la 644. În total, în martie au fost înregistrate 7.079 de cazuri de activităţi ilegale la frontieră, în creştere de la 5.993 în februarie.

Cifrele sunt contrare observaţiilor făcute luna trecută de ministrul federal de Interne Nancy Faeser, care a declarat pentru ziarul regional Funke Mediengruppe că măsurile de combatere a imigraţiei ilegale luate de guvern au fost un succes.

"Datorită controalelor noastre la frontieră, am arestat 708 presupuşi contrabandişti şi am oprit 17.600 de imigranţi care au trecut ilegal frontiera începând din luna octombrie", a declarat Faeser pentru grupul de presă.

"Cei care nu au nevoie de protecţia noastră nu pot veni în Germania sau ar trebui să li se ceară să părăsească Germania şi mai repede", a adăugat ea.

Cifrele au fost publicate doar în urma unei solicitări a lui Martin Hess, un deputat al partidului anti-imigraţie Alternativa pentru Germania (AfD).

Comentând marţi dezvăluirea guvernului într-o postare pe reţelele de socializare, Hess a scris: "În timp ce Nancy Faeser vinde în mass-media controalele la frontieră ca pe un succes, cifrele arată că situaţia nu este încă sub control. De asemenea, intrările ilegale au crescut în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut".

Parlamentarul conservator a susţinut că oficialilor de frontieră le lipseşte "un instrument esenţial pentru combaterea migraţiei ilegale pe teren" şi a cerut ca ofiţerilor de poliţie federală să li se ofere "în sfârşit posibilitatea de a întoarce imigranţii ilegali la graniţă".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor