Verificări ample anti-incendiu vor avea loc în toată R. Moldova

Guvernul Filip a ordonat verificarea respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, inclusiv asigurarea căilor de acces în localurile unde se atestă un flux mare de oameni.
(BOGDAN FLORESCU / The Epoch Times)
Ştefan Sârbu
28.03.2018

Ca urmare a incendiului din mall-ul de la Kemerovo, din Rusia, premierul Pavel Filip a solicitat marţi autorităţilor ce au atribuţii în domeniul respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, efectuarea unor verificări ample, în echipe mixte, a tuturor obiectivelor social-culturale şi de agrement din Republica Moldova.

Astfel, pe parcursul următoarelor zile urmează să fie stabilită lista obiectivelor unde se atestă un flux mare de oameni şi constituite echipe mixte care urmează să demareze verificarea respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, inclusiv asigurarea căilor de acces pentru ambulanţe şi pompieri în caz de necesitate. Totodată, se organizează şi simulări ale situaţiilor de incendiu.

La şedinţa de guvern din 27 martie prim-ministrul a solicitat, în funcţie de rezultatele controalelor, revizuirea cadrului de aplicare a sancţiunilor în domeniu.

În context, activistul civic Valeriu Paşa atenţionează că la Chişinău s-a deschis recent un mare teren de joacă pentru copii. Este exact ca cel care a ars în Kemerovo - aparate electrice amplasare haotic, treceri blocate, haos permanent. ”Şi cineva le-a semnat autorizaţiile. E la etajul 4 la ”Atrium”. Securitate zero. El trebuie închis. Cluburile de noapte din Chişinău sunt la fel de închise la ieşire ca şi ”Colectiv”. Fiecare al doilea local de alimentaţie publică e o "La soacra". Peste tot stau semnături. Cu asta trebuie ceva de făcut.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor