Tudose: M-am cam săturat de tot felul de abţibilduri din astea - de securist şi comunist

Premierul Mihai Tudose neagă vehement că ar fi omul serviciilor, care are ordin pe unitate, aşa cum a fost acuzat în trecut inclusiv de colegi de-ai săi, printre care şi primăriţa Gabriela Firea.
Mihai Tudose(Prim-ministru),
Mihai Tudose(Prim-ministru), (Florin Chirila/Epoch Times)

Prezent în platoul Antena 3, prim-ministrul Mihai Tudose a susţinut, miercuri, că are o relaţie instituţională cu serviciile şi a respins ideea unei încercări de "teleghidare" într-o anumită direcţie pe această filieră.

"Eu m-am cam săturat de tot felul de abţibilduri din astea (n.r. - de securist şi comunist). Eu nu am tăiat porci cu nimeni de pe acolo, nu am cărat nici sticle de vin la nimeni de pe acolo şi dacă am stabilit cu toţii, hai să stabilim odată că SRI, SIE, SPP sunt nocive şi le desfiinţăm, dar hai să ne hotărâm! Nu am fost la cumetrii, nu am fost la revelioane, nu petreceri împreună. O dată pe săptămână am obligaţia să interacţionez măcar pe linie de siguranţă naţională, CSAT, sunt o mulţime de probleme, dar atât, instituţional", a declarat Tudose, citat de Agerpres.

Cât despre faptul că prefaţa şi postfaţa lucrării sale de doctorat au fost semnate de George Maior şi generalul Florian Coldea, premierul a explicat că cei doi pur şi simplu i-au fost profesori la data respectivă.

Şeful Executivului - aflat acum în "război" deschis cu liderul PSD Liviu Dragnea - pretinde că a discutat de câteva zeci de ori cu generalul Coldea pe diverse teme pe vremea când era ministru al Economiei.

"Sunt destul de greu de teleghidat, acum mă ştiţi de ceva vreme, dar nu a încercat nimeni sau, oricum, poate că am fost păcălit, dar eu nu am simţit-o", a subliniat Tudose.

Pe de altă parte, premierul a susţinut că "în momentul în care cineva calcă pe câte un interes al cuiva, încep nişte băieţi să mişune (...) cu informaţii" şi că la momentul în care nu o să mai fie la Palatul Victoria, va "face un spectacol mic" cu probe.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne