Taylor Swift donează bani pentru victimele agresiunilor sexuale. Aflaţi motivul

Taylor Swift
Taylor Swift (Mark Metcalfe/Getty Images Entertainment/Getty Images)

Vedeta pop Taylor Swift şi-a ţinut promisiunea de a sprijini grupurile care ajută victimele agresiunilor sexuale, după victoria sa de săptămâna aceasta într-un proces împotriva unui DJ de radio pe care l-a acuzat de molestare.

Potrivit autorităţilor, cântăreaţa, în vârstă de 27 ani, a donat miercuri 16 august a.c. o sumă generoasă de bani organizaţiei americane Joyful Heart Foundation, a cărei misiune este de a educa, sprijini şi informa despre teme legate de violenţa sexuală.

„Joyful Heart este onorată să fie recunoscută de Taylor Swift pentru munca sa în numele şi în slujba supravieţuitorilor violenţei domestice, agresiunilor sexuale şi abuzurilor infantile”, a mulţumit organizaţia într-o declaraţie.

Luni, 14 august, Swift a câştigat suma simbolică de un dolar, drept despăgubire, după ce un juriu federal din Denver l-a declarat vinovat pe DJ-ul de radio care i-a mângâiat posteriorul în timp ce vedeta poza pentru o şedinţă foto, în 2013.

Preşedintele executiv al Joyful Heart Foundation, Maile M. Zambuto, a declarat pentru Huffington Post că donaţia lui Swift a fost „foarte generoasă”, dar nu a oferit detalii despre sumă.

Organizaţia Joyful Heart Foundation a fost lansată în 2004 de către actriţa Mariska Hargitay, cunoscută din serialul poliţist „Law & Order, Special Victims Unit”, cu scopul de a atenua izolarea victimelor abuzurilor domestice şi sexuale.

Actriţa a spus că rolul interpretat de ea în serial ca detectivul Olivia Benson cât şi scrisorile trimise de spectatorii ei de sex feminin au inspirat-o să înfiinţeze organizaţia.

„Sper că experienţa publică a lui Taylor şi decizia sa de a aborda problema, nu va avea doar rolul de a încuraja alte victime să vorbească şi să ia măsuri, ci le va oferi şi solidaritate”, a spus Hargitay.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură