Sute de tineri provoacă haos în Bruxelles. Poliţia forţată să se retragă

În centrul Bruxelles-ului a izbucnit o revoltă miercuri seară, poliţiştii fiind atacaţi cu proiectile şi mai multe automobile fiind vandalizate.
Ciocniri violente între tineri şi poliţie în centrul capitalei belgiene Bruxelles, 15 noiembrie 2017.
Ciocniri violente între tineri şi poliţie în centrul capitalei belgiene Bruxelles, 15 noiembrie 2017. (Captură Foto)

Poliţia locală a cerut ajutorul poliţiei federale după ce conflictele din capitala belgiană s-au amplificat rapid şi grupuri de tineri au atacat poliţiştii cu pietre şi cuţite.

Site-ul local de ştiri RTL a precizat: “În Place de la Monnaie din Bruxelles, unde era o mulţime de oameni, traficul a trebuit să fie oprit pentru că oamenii fugeau pe străzi. Cel puţin 200 până la 300 de persoane păreau să dorească să fugă unii de alţii. Sirenele de poliţie au fost auzite în continuu de atunci”.

Câteva sute de persoane furioase au apărut în Place de la Monnaie după ce un star de pe Youtube a cerut fanilor să se întâlnească în zonă pentru filmarea unui videoclip muzical.

Rapperul Vargasss 92 a cerut fanilor să ajungă în piaţă la ora locală 16. Dar situaţia s-a deteriorat rapid.

Olivier Slosse, un purtător de cuvânt al poliţiei locale, a declarat că o echipă de poliţişti a încercat să se apropie de rapper în piaţă, dar mulţimea s-a întors împotriva ofiţerilor şi a început să arunce cu pietre în ei.

Poliţia a fost forţată să se retragă de la faţa locului, din cauza conflictelor violente. Ulterior, forţe speciale al poliţiei s-au deplasat la locul incidentului pentru a calma situaţia.

Rapperul a cerut fanilor să rămână calmi, dar mulţimea furioasă de oameni a început să arunce cu pietre.

Mass media locală a precizat că poliţia a efectuat câteva arestări.

Utilizatorul de Twitter Shane a scris pe contul său că mulţi turişti au crezut că a fost vorba de un atac terorist.

Alţi martori au declarat că au văzut tineri distrugând automobile cu bare de fier.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe