"Statul paralel", vedetă în presa străină: "Lupta anticorupţie este periclitată serios!"

La marele miting anti stat paralel, un deputat PSD citea un mesaj în engleză pentru presa străină, mesaj despre "abuzurile" aşa-zisului stat paralel. Iată că presa din afară a scris într-adevăr despre asta, dar nu la modul la care şi-ar fi dorit social-democraţii, ci dimpotrivă.
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu
Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu (Mihut Savu / Epoch Times)
Loredana Diacu
18.06.2018

Lupta lui Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu cu aşa-zisul stat paralel care-i persecută pe politicienii patrioţi a depăşit graniţele ţării. Astfel, cotidianul american New York Times şi ARD, postul public de radio din Germania, au dedicat ample spaţii duminică tentativelor lui Liviu Dragnea şi coaliţiei PSD-ALDE de a stopa eforturile procurorilor DNA în numele luptei cu cabala din spatele "statului paralel."

”Lupta anticorupţie este periclitată serios după ce Curtea Constituţională a decis revocarea şefei DNA şi a înlăturat pur şi simplu prevederile legale care asigurau protecţia procurorilor şi judecătorilor faţă de presiunile politice”, arată NYTimes, potrivit G4Media.

Ziariştii americani mai scriu, în articolul lor, că PSD ”îşi radicalizează susţinătorii promovând teoriile conspiraţiei, atacându-l pe Soros şi caracterizându-i pe critici drept marionetele unui sistem paralel abject”.

New York Times scrie şi despre mitingul anti stat paralel organizat de Dragnea la Bucureşti, descriind modul în care PSD şi-a adus susţinătorii cu autobuzele şi o citează pe Kovesi, care spune că ”dacă independenţa procurorilor dispare – aşa cum pare acum – misiunea noastră nu devine mai dificilă, ci imposibilă”.

De partea sa, ARD a transmis duminică în emisiunea EuropaMagazin un reportaj despre tentativele coaliţiei de guvernare de a stopa lupta anticorupţie din România. Centrat pe marile dosare de corupţie instrumentate de DNA, reportajul relevă că politicienii aflaţi la putere vor să scape de şefa DNA, căreia i-au cerut revocarea din funcţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor