Spectacolul Shen Yun este un îndemn de a ne reîntoarce la fericire, afirmă un fost inspector general francez [Video]

Didier Garnier, fost inspector general în domeniul agriculturii, a asistat la spectacolul Shen Yun în Tours, Franţa, la 24 aprilie 2023
Didier Garnier, fost inspector general în domeniul agriculturii, a asistat la spectacolul Shen Yun în Tours, Franţa, la 24 aprilie 2023 (NTD)

Sunetele unice ale spectacolului companiei Shen Yun Performing Arts au răsunat, în perioada 24-25 aprilie 2023, în Tours, care a fost capitala Franţei.

Didier Garnier, fost inspector general în domeniul agriculturii a afirmat: "Este un spectacol magnific! Producţia este foarte bine realizată. Este întreaga istorie a Chinei, pe care, din păcate, o cunoaştem foarte puţin în Franţa, şi este o adevărată plăcere. Tehnica specifică este, de asemenea, excelentă şi ne permite să înţelegem mai bine. Este grozav!"

Domnul Garnier a spus că a fost "uimit atât de istoria, cât şi de spiritul şi informaţiile despre această cultură, despre care avem acum oportunitatea să aflăm, care este complet diferită de cultura noastră occidentală".

Shen Yun, cu sediul la New York, este cea mai importantă companie de dans clasic chinezesc din lume şi deschizător de drumuri în lumea artelor spectacolului.

Nivelul artistic al dansatorilor este "excelent, când vezi tot ansamblul, coregrafia... tehnica, toate în acelaşi timp, pentru că trebuie să se adapteze în ecran simultan cu dansul!", a spus domnul Garnier, referindu-se la proiecţia digitală din spectacolul Shen Yun, o inovaţie marca Shen Yun, care creează o interacţiune perfectă între proiecţie şi artiştii de pe scenă - o invenţie atât de originală încât are brevet propriu.

Pe lângă aspectele tehnice şi estetice, domnul Garnier a apreciat faptul că este abordată tema spiritualităţii în multe dintre naraţiunile de dans ale spectacolului Shen Yun. Având ţelul de a reînvia cei 5.000 de ani de cultură tradiţională a Chinei, Shen Yun aduce, de asemenea, un omagiu acestei vechi credinţe chinezeşti conform căreia cultura a fost moştenită de la divinitate.

"Acesta este spiritul! Şi referindu-mă la această idee de Dumnezeu şi cer, cred că aceasta este întreaga istorie a umanităţii noastre", a declarat domnul Garnier.

"Este într-adevăr important pentru lumea actuală. Tenorul a exprimat foarte bine toate aceste lucruri. În lumea noastră atee, ne pierdem valorile umane, ne îndreptăm spre violenţă, spre lucruri în care ne simţim rău, în care sufletul nostru se simte rău. Cred că aceasta este un îndemn pentru a ne reîntoarce la fericire."

Jean-Marie Ogez, fost subofiţer-şef în Legiunea Străină, a asistat la spectacolul Shen Yun în oraşul francez Tours
Jean-Marie Ogez, fost subofiţer-şef în Legiunea Străină, a asistat la spectacolul Shen Yun în oraşul francez Tours (NTD)

Jean-Marie Ogez, fost subofiţer şef în Legiunea Străină, care a vizionat, de asemenea, spectacolul, a afirmat că Shen Yun este "magnific, sincronizarea, costumele, toate sunt minunate!".

"Spectacolul este plin de căldură, plin de tradiţie", a spus el, menţionând că dansatorii erau "foarte frumoşi". Multă muncă, o sincronizare extraordinară!"

"Este excepţional. Anul trecut, am venit şi am gândit că este excepţional. În fiecare an, este minunat!"

Serge Lavaure, medic generalist pensionar, a venit din Limoges pentru a vedea Shen Yun în oraşul francez Tours
Serge Lavaure, medic generalist pensionar, a venit din Limoges pentru a vedea Shen Yun în oraşul francez Tours (NTD)

Serge Lavaure este un fost medic pensionar care locuieşte în Limoges, însă el nu a ezitat să parcurgă cei 250 de kilometri pentru a vedea spectacolul Shen Yun.

"Spectacolul a fost extraordinar. Îmi place diversitatea, scenele frumoase, muzica minunată, dansurile care au fost foarte variate. Cel mai important, măiestria execuţiei fizice şi dificultatea piruetelor, a săriturilor etc. A fost foarte frumos!"

Acest medic a fost, de asemenea, impresionat de nivelul artistic al dansatorilor: "Cu siguranţă este nevoie de o pregătire extraordinară pentru a ajunge la o asemenea perfecţiune şi la un asemenea nivel de executare a săriturilor!"

El a spus că a simţit atât "admiraţie pentru măiestria tehnică, dificultatea mişărilor şi frumuseţea dansurilor, dar şi o emoţie intensă faţă de ceea ce vine din partea tuturor dansatorilor".

Într-adevăr, dansul clasic chinezesc are factorul special de a permite dansatorilor să îşi exprime emoţiile şi sentimentele pe scenă, permiţând astfel artiştilor să spună o poveste fără cuvinte.

Pentru Dr. Lavaure, Shen Yun "poate aduce pace, poate aduce seninătate tuturor, poate aduce calm şi bunătate, ceea ce ne lipseşte foarte mult în acest moment."

Reportaj realizat de NTD şi Sarita Modmesaïb.

The Epoch Times este sposnsor al spectacolelor Shen Yun Performing Arts. Suntem interesaţi de reacţiile publicului încă de la înfiinţarea companiei Shen Yun, din anul 2006.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură