Soţia procurorului general, detaşată încă 3 ani la CSM

Consiliul Superior al Magistraturii - CSM
Consiliul Superior al Magistraturii - CSM (Epoch Times România)
Ana Ion
26.04.2024

Soţia procurorului general va continua să fie detaşată la Consiliul Superior al Magistraturii pentru încă trei ani, a hotărât Secţia pentru Judecători, relatează PressHub.

La CSM, veniturile celor detaşaţi sunt cu o treime mai mari decât a celorlalţi magistraţi pe motiv de detaşare, fiind plătite diurne consistente.

„Prelungirea detaşării la Consiliul Superior al Magistraturii a doamnei Florenţa Flavia Maria Cristina, judecător la Curtea de Apel Timişoara, pe o perioadă de 3 ani, începând cu data de 08.05.2024”, este decizia judecătorilor din CSM.

Flavia Maria Florenţa, soţia procurorului general al României, Alex Florenţa, este la a doua detaşare la Bucureşti. Prima detaşare a fost decisă pe 8 aprilie 2021, de către fostul CSM, cu 8 voturi pentru admitere şi două nule, în mandatul lui Bogdan Mateescu, fost preşedinte al Consiliului.

Potrivit publicaţiei citate, anul trecut, diurna încasată de soţia procurorului general a fost de 93.000 de lei, sumă care s-a adăugat la salariul de la CSM de 199.000 de lei. Pentru că lucrează cu fonduri europene, ea a încasat alţi 40.000 de lei de la CSM în 2022.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor