Pacient cu accident vascular, transportat la 300 de kilometri pentru tratament. Cinci clinici i-au refuzat îngrijirile

Elicopter SMURD. (www.smurd.ro)
Ana Ion
06.05.2024

Un pacient cu accident vascular din Cluj-Napoca a fost transportat cu elicopterul SMURD la Suceava, după ce 5 clinici i-au refuzat îngrijirile în sâmbăta de Paşte, relatează Newsweek.ro.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a suferit un accident vascular cerebral ischemic acut. El a fost transferat, sâmbătă, cu un elicopter SMURD, de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Cluj la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Suceava. Pacientul a avut nevoie de operaţie pentru a-i fi înlăturat cheagul de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat.

Conform ŞtirideCluj, bărbatul a fost refuzat de cinci clinici pentru a fi operat fie din lipsă de medici de gardă în sâmbăta de Paşte, fie din lipsa kit-urilor folosite în extragerea cheagurilor.

Cazul reprezintă o premieră pentru SCJU Suceava, care a preluat un pacient dintr-un centru universitar.

"Simptomatologia pacientului a debutat la ora 11,30. A fost efectuată tromboliza (administrare de medicamente care dizolvă cheagul de sânge) la ora 14,00 la spitalul din Cluj.

Pentru că nu s-a înregistrat o ameliorare semnificativă a simptomatologiei, s-a decis transferul pacientului la Spitalul Clinic Judeţean Suceava pentru extragerea cheagului de sânge de la nivelul vasului cerebral afectat de către echipa de la Radiologie Intervenţională. Este prima solicitare de acest fel primită dintr-un centru universitar", au transmis reprezentanţii SCJU Suceava.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor