Sindicatele, peste Ciorbea. Îi cer să atace Revoluţia Fiscală la CCR

Revoluţia Fiscală şi, în special, mutarea contribuţiilor de la angajator la angajat au nemulţumit profund sindicatele. Acestea nu s-au rezumat doar la proteste stradale şi comunicate, ci au mers şi la Ciorbea pentru a îi cere să se implice.
Victor Ciorbea
Victor Ciorbea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anunţat miercuri, că a avut o întâlnire cu reprezentanţii sindicatelor, care i-au prezentat un memoriu legat de nemulţumirile lor legate de Ordonanţa de Urgenţă prin care Guvernul a modificat Codul Fiscal, în vederea sesizării Curţii Constituţionale.

"Liderii sindicali au depus un memoriu legat de ordonanţa de urgenţă pentru modificarea Codului Fiscal", a declarat Victor Ciorbea, citat de Hotnews, precizând că în document "se pune accentul, în special, pe mutarea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat".

Potrivit afirmaţiilor lui Ciorbea, în document "sunt menţionate prevederile din Constituţie care în opinia dânşilor sunt încălcate de această OUG" şi "se face referire în special la caracterul social al statului român".

Ciorbea a mai adăugat că sindicaliştii acuză şi neîndeplinirea condiţiilor constituţionale pentru adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă, a adăugat Ciorbea.

"Ţinând seama de toate memoriile şi de toate argumentele, evident că vom continua analiza şi sperăm ca, într-un timp relativ scurt, să ne pronunţăm dacă în opinia noastră există motive de neconstituţionalitate şi să ridicăm o excepţie de neconstituţionalitate la Curtea Constituţională", a susţinut Victor Ciorbea.

Reamintim că liderul Confederaţiei Sindicale „Cartel Alfa”, Bogdan Hossu, a anunţat, încă de acum o săptămână, că intenţionează să înştiinţeze Avocatul Poporului cu privire la propunerile de modificare a Codului fiscal, în ideea că acesta va sesiza, la rândul lui, Curtea Constituţională.

Mai amintim în context că şi liberalii i-au cerut lui Ciorbea să atace Revoluţia Fiscală la CCR, un demers similar fiind iniţiat şi de primarul Iaşului, Mihai Chirica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne