Simona Halep. Declaraţiile campioanei noastre după succesul de la Roland Garros

"E uluitor ce se întâmplă acum, am visat la acest moment de când am început să joc tenis. Paris e un oraş special pentru mine şi sunt fericită că primul meu turneu de Grand Şlam a venit aici." - Simona Halep.
Finalistele ediţiei 2018 a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros - Simona Halep şi Sloane Stephens (SUA).
Finalistele ediţiei 2018 a turneului de Mare Şlem de la Roland Garros - Simona Halep şi Sloane Stephens (SUA). (Getty Images)

Regina tenisului feminin mondial, românca Simona Halep a avut astăzi parte de o zi memorabilă prin cucerirea primului titlu de Mare Şlem a carierei - cel de la Roland Garros, joc frumos, impecabil, arătat de ambele pretendente la trofeul parizian.
Lidera ierarhiei WTA a avut-o ca oponentă pe sportiva din Statele Unite, Sloane Stephens - o jucătoarea foarte puternică (10 WTA), de care a dispus în trei seturi cu scorul de 3-6, 6-4, 6-1 după două ore şi 3 minute de joc efectiv.
"E uluitor ce se întâmplă acum, am visat la acest moment de când am început să joc tenis. Paris e un oraş special pentru mine şi sunt fericită că primul meu turneu de Grand Şlam a venit aici. Am luptat şi am încercat să nu repet ce s-a întâmplat anul trecut..La 2-0 pentru Sloane în setul doi mi-am spus că nu trebuie să renunţ şi să lupt până la capăt", a spus Simona care nu a uitat să o menţioneze deasemenea pe tenismana româncă Virginia Ruzici, care acum 40 de ani triumfa la rândul ei la Roland Garros.
"E foarte frumos că am câştigat după 40 de ani de la victoria Virginiei Ruzici. Turneul şi terenul acesta sunt preferatele mele, mulţumesc tuturor şi o să ne vedem anul următor. Felicitări Sloane pentru cum ai jucat, sunt sigură că vom juca multe finale de acum încolo".

De partea cealaltă, americanca Sloane Stephens şi-a împărtăşit emoţiile după finala pierdută la Paris, proaspăta vicecampioana recunoscând superioritatea reprezentantei noastre.

"Mulţumesc pentru două săptămânii incredibile, nu e trofeul pe care l-am dorit, dar e cel pe care l-am primit, aşa că vă mulţumesc tuturor. Felicitări Simona pentru primul tău turneu de Grand Şlam, îţi stă foarte bine cu acel trofeu. N-aş fi vrut să pierd în faţa altcuiva. Felicitări ţie şi echipei tale", a spus Sloane Stephens, la interviul luat la ceremonia de premiere.
România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport