Simona Halep, fenomenală! La un singur pas de primul titlu de Grand Şlam al carierei

Regina tenisului feminin a pus-o la respect pe numărul trei mondial Garbine Muguruza în penultimul act al competiţiei pariziene, meci foarte frumos, terminat cu scorul de 6-1, 6-4.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Getty Images)

Simona Halep a arătat din nou de ce este numărul unu în ierarhia mondială a tenisului feminin, românca câştigând în stil de mare campioană duelul cu spaniola Garbine Muguruza din semifinalele turneului de la Roland Garos, apropiindu-se astfel la un meci distanţă de primul titlu de Grand Şlam al carierei.

Reprezentanta noastră s-a impus la capătul a o oră şi 32 de minute de joc cu scorul de 6-1, 6-4.

Începutul de joc pentru Simona a fost unul foarte frumos, campioana noastră depăşind-o pe adversara sa la toate capitolele, a alergat foarte bine şi s-a aşezat bine în teren. A jucat fiecare minge cu multă încredere, aproape de linie, cu multă precizie în lovituri. Intuiţia jucătoarei noastre a funcţionat perfect. Muguruza nu a avut ritm, iar Simona a profitat de asta.

Setul doi a fost diferit, mult mai echilibrat, iberica reuşind să intre în joc, găsind parcă răspuns la mingile Simonei.

Dar constănţeanca a jucat la fel de bine şi de constant, cel mai important lucru a fost că a ştiut să se apere, făcând ceea ce trebuie pentru a-şi asigura prezenţa în ultimul act al competiţiei din capitala Franţei.

În continuare ea va lupta cu trofeul pe masă cu învingătoarea din cealaltă semifinală care le are ca protagoniste pe americancele Sloane Stephens (10 WTA) şi Madison Keys (13 WTA).

Simona egalează performanţa de la ediţia de anul trecut acumulând 1300 de puncte WTA, şi primeşte un premiu financiar în valoare de 1.120.000 euro.