Shhaideh şi Rovana Plumb nu demisionează. "Sunt nevinovată. Totdeauna m-am gândit la România"

Intrate în colimatorul DNA, Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb s-au declarat nevinovate şi au transmis opiniei publice că nu au de gând să demisioneze din fruntea ministerelor pe care le conduc.
Sevil Shhaideh(Minstrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene),
Sevil Shhaideh(Minstrul Dezvoltarii Regionale, Administratiei Publice si Fondurilor Europene), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, şi ministrul delegat pentru Fonduri Europene, Rovana Plumb, ambele vizate de procurorii DNA în dosarul Belina, au anunţat luni, la ieşirea din sediul PSD, că nu îşi vor da demisia din funcţii.

"Nu, sub nici o formă [nu am de gând să-mi dau demisia - n.r.]. Sub nici o formă", a declarat Sevil Shhaideh, adăugând că toate avizele în cazul hotărârii de guvern privind trecerea unei părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman sunt "conforme cu legea", potrivit Hotnews.ro.

La rândul său, ministrul Rovana Plumb a susţinut că este nevinovată, motiv pentru care nici ea nu are de gând să demisioneze.

"Nu sunt vinovată, întotdeauna am respectat legea şi întotdeauna o voi respecta. În timpul mandatului pe care l-am exercitat, în diversele funcţii pe care le-am avut, întotdeauna am acţionat cu bună credinţă în interesul cetăţenilor şi am acţionat cu maximă responsabilitate şi seriozitate pentru a le apăra drepturile românilor. În ceea ce priveşte demisia, nu consider că trebuie să demisionez, atât timp cât întotdeauna m-am gândit la România. În primul rând, pentru faptul că nu am făcut nimic greşit, nu sunt vinovată, am respectat legea şi fondurile europene, absorbţia lor în acest moment pentru România este vitală şi trebuie să existe continuitate şi vom proceda în consecinţă. Niciodată nu am lucrat sub presiune şi nu voi lucra sub presiune şi nimeni nu mi-a cerut niciodată absolut nimic", a precizat Rovana Pumb, citată de Agerpres.

Potrivit DNA, dosarul în care sunt cercetate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb se referă la trecerea ilegală, în 2013, a unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru că, doar la câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private, Tel Drum (asociată cu liderul PSD Liviu Dragnea) prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice. (Detalii aici)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne