Roland Garros. Simona Halep, o nouă evoluţie admirabilă! S-a calificat în optimi (video)

Campioana noastră a excelat din nou în manşa a treia a zgurii pariziene unde a dispus în două seturi de Andrea Petkovic din Germania, scor final 7-5, 6-0.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep.
Jucătoarea română de tenis Simona Halep. (Captură foto)
Marius Drăgoi
03.06.2018

Simona Halep (26 ani) a strălucit din nou, sâmbătă, în turul trei a turneului de la Roland Garros, al doilea de Mare Şlem al anului, unde a stat faţă în faţă cu sportiva germancă Andrea Petkovic (30 ani, 107 WTA).

Românca, cap de serie numărul unu, nu a întâmpinat mari probleme în a-şi asigura prezenţa în optimile competiţiei impunânându-se în faţa adversarei sale după 88 de minute de joc efectiv.

Petkovic s-a ridicat la nivelul jucătoarei noastre doar în prima parte a întâlnirii, ea reuşind două break-uri care a dus setul în prelungiri. Per ansamblu duelul celor două combatante a fost destul de echilibrat.

Simona a început mai greu, permiţându-i tenismanei din Germania să aibă un minim avantaj încă din startul partidei (0-2), dar lidera ierarhiei WTA a reintrat imediat în joc restabilind echilibrul, punându-şi amprenta pe final câştigând cu 7-5. Partea a doua a jocului a fost unul sec, constănţeanca nelăsându-i nici o şansă oponentei sale, scor 6-0.

De menţionat că meciul a fost întrerupt aproximativ zece minute în debutul setului secund, timp în care germanca a primit îngrijiri pentru o accidentare la genunchi.

Halep a contabilizat un singur as, 19 winners, 4 duble greşeli şi 18 erori neforţate, de partea cealaltă Petkovic a numărat 4 duble greşeli, 17 winners, 28 greşeli erori neprovocate.

În confruntările directe dintre cele două sportive, Halep conduce acum cu 7-1.

Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 222.000 euro şi 240 de puncte WTA, urmând să ţină piept în continuare belgiancei Elise Mertens, cap de serie numărul 16, care a trecut la rândul ei de australianca Daria Gavrilova (cap de serie numărul 24), scor 6-3, 6-1.

Cele două s-au duelat o singură la Madrid, în turul doi, câştigat de reprezentanta noastră cu 6-0, 6-3.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor