Raid de amploare al poliţiei germane. Vizată, o bandă de traficanţi de persoane legată de China

.
. (Omar Havana/Getty Images)

Peste 1.000 de ofiţeri de poliţie au percheziţionat zeci de locuinţe, magazine şi birouri de avocaţi din vestul şi sudul Germaniei, în cadrul unui raid de amploare împotriva unei bande internaţionale de traficanţi de persoane, miercuri dimineaţă, relatează AP News.

Potrivit agenţiei germane de ştiri dpa, zece suspecţi au fost reţinuţi.

Aceştia sunt acuzaţi că au profitat de regulile speciale de imigrare din Germania pentru muncitorii străini calificaţi pentru a procura permise de şedere pentru aproximativ 350 de persoane, majoritatea cetăţeni chinezi, în schimbul a sute de mii de euro sau dolari.

Raidurile au fost efectuate în landurile Renania de Nord-Westfalia, Schleswig-Holstein, Hessa, Renania-Palatinat, Baden-Wuerttemberg şi Bavaria, precum şi în Hamburg şi Berlin. Poliţia a confiscat bunuri şi a colectat probe. Potrivit cotidianului Bild, mai mulţi angajaţi ai birourilor de imigrare au fost mituiţi în cadrul escrocheriei.

Ancheta s-a concentrat în Renania de Nord-Westfalia, unde au fost arestaţi cei 10 suspecţi. Printre aceştia se numără şi doi avocaţi, potrivit dpa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe