Preşedintele Iohannis, invitat de USR să propună un premier din afara coaliţiei toxice PSD-ALDE

Alegerile anticipate reprezintă soluţia corectă şi decentă în această situaţie, deoarece coaliţia PSD-ALDE a devenit toxică pentru România şi a demonstrat că nu este capabilă să guverneze, a transmis USR înainte de consultările de la Cotroceni.
Dan Barna
Dan Barna (Mihut Savu / Epoch Times Romania)
Andrei Pricopie
17.01.2018

Uniunea Salvaţi România va participa la consultările de la Cotroceni şi va solicita preşedintelui Klaus Iohannis să facă o propunere de premier din afara coaliţiei PSD-ALDE, reiese dintr-un comunicat de presă remis marţi seară de partid.

"În momentul de faţă, noi considerăm că soluţia corectă este cea a alegerilor anticipate. Orice prim-ministru care va fi propus din partea coaliţiei PSD-ALDE va fi doar un pariu până la următoarea criză. Iar dacă preşedintele Iohannis va reuşi să contureze o variantă alternativă, viitorul prim-ministru va trebui să guverneze cu actuala componenţă a Parlamentului care şi-a dovedit, în majoritatea sa, limitele şi intenţiile", a declarat preşedintele USR Dan Barna.

Dacă preşedintele Klaus Iohannis va propune un premier din afara coaliţiei PSD-ALDE, USR s-a arătat dispus să discute cu noul premier şi să susţină un viitor guvern, cu condiţia ca acesta să accepte şi să includă în programul de guvernare câteva cerinţe importante.

"USR cere abrogarea modificărilor legilor justiţiei, susţinerea iniţiativei de interzicere a persoanelor care au condamnări penale în funcţii publice, corectarea unor experimente fiscale adoptate în anul 2017 şi stabilitate fiscală, modificarea sistemului electoral pentru alegerea în două tururi de scrutin. USR nu va face parte din acest nou guvern, deşi în partid există oameni competenţi şi pregătiţi să ocupe posturi cheie într-o structură guvernamentală responsabilă. USR consideră că alegerile anticipate reprezintă soluţia corectă şi decentă în această situaţie, deoarece coaliţia PSD-ALDE a devenit toxică pentru România şi a demonstrat că nu este capabilă să guverneze", se precizează în comunicatul citat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor