Premierul ungar: UE ar trebui să renunţe la “coşmarul” Statelor Unite ale Europei

Premierul ungar Viktor Orban
Premierul ungar Viktor Orban (Attila Kisbenedek Stf/AFP/Getty Images)

Viktor Orban a fost ales pentru a treia oară consecutiv în funcţia de premier al Ungariei după alegerile de luna trecută, devenind cel mai longeviv premier din istoria post-comunistă a ţării.

În timpul ultimilor opt ani petrecuţi la conducerea Ungariei, Orban a înăsprit controlul asupra mass mediei şi a respins sistemul UE privind cotele obligatorii pentru redistribuirea imigranţilor între statele membre, ceea ce a dus la tensiuni tot mai mari între liderul ungar şi Bruxelles, conform Euronews.

Liderul naţionalist ungar a început joi cel de-al patrulea său mandat ca premier şi, în timpul discursului de acceptare în Parlament, el a vorbit despre impulsionarea creşterii economice pe baza unei ideologii conservatoare.

Premierul ungar a susţinut că noul guvern va construi o „democraţie creştină” ce garantează libertatea şi securitatea.

Această democraţie va susţine „modelul familiei tradiţionale dintre un bărbat şi o femeie, va menţine antisemitismul la distanţă şi va oferi o şansă dezvoltării” economice, a afirmat Orban.

În plus, deşi este cunoscut pentru politicile sale eurosceptice, premierul ungar a recunoscut că „avem nevoie de UE şi UE are nevoie de noi”.

De asemenea, Orban a declarat că UE ar trebui să renunţe la „coşmarul” transformării în Statele Unite ale Europei, criticându-i pe liderii europeni care doresc o integrare economică şi o politică mai profundă în rândul statelor membre.

„UE trebuie să revină la realitate. Ca un prim pas, [UE] trebuie să îşi schimbe poziţia privind imigraţia”.

Liderul ungar a precizat că politica externă a ţării sale va depinde de influenţa Germaniei, Rusiei şi Turciei.

„Ungaria trebuie să prioritizeze consideraţiile geopolitice în faţa gândirii ideologice. Ungaria este şi va rămâne un membru dedicat al sistemului alianţei occidentale. Dar acest lucru nu schimbă constrângerile geografice”, a susţinut Orban.

„În vestul nostru se află teritoriul cancelarilor germani de fier, în estul nostru este lumea soldaţilor slavi şi în sudul nostru se află mulţimi masive de musulmani. Berlin, Moscova, Istanbul – Ungaria există în acest spaţiu. Trebuie să facem calcule pe baza acestei situaţii”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe