Pop, în seara protestelor: "Spiritele mediocre condamnă ceea ce le depăşeşte înţelegerea"

Liviu Pop a reuşit să genereze din nou controverse, de această dată nu cu greşeli gramaticale ci cu un citat din Rochefoucauld, interpretat de unii drept o încercare de a-i ironiza pe protestatari.
Liviu Pop
Liviu Pop (Facebook)
Loredana Diacu
06.11.2017

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a postat, duminică seara, pe pagina sa de Facebook, următorul citat al filosofului Francois de la Rochefoucauld:

"Spiritele mediocre condamnă ceea ce le depăşeşte înţelegerea."

După ce postarea sa a stârnit indignare, fiind interpretată drept o ironie la adresa zecilor de mii de oameni ieşiţi în stradă să protesteze contra modificării legilor Justiţiei, Pop a editat-o, astfel încât aceasta putea fi interpretată drept o critică la adresa colegului său Şerban Nicoale.

Redăm adăugirea făcută de ministrul Educaţiei.

"În memoriam IOAN POP zis SECURICE (Bunicul tatălui meu) din Vişeu de Jos, Maramureş.

Născut la 10 octombrie 1887. În noiembrie 1948, ia legătura cu gruparea POPŞA. Adăposteşte şi alimentează în locuinţa sa pe membrii grupării. Arestat la 6 mai 1949, a fost condamnat 6 luni la închisoare. A executat pedepsa la închisoarea din Sighetu Marmaţiei.

Seară minunată tuturor!", scrie ministrul.

Postare Liviu Pop (Facebook)
Postare Liviu Pop (Facebook)

Gruparea Popşa din care spune Pop că făcea parte bunicul său a fost o astfel de grupare a rezistenţei anticomuniste din Maramureş, care figura în scriptele Securităţii ca "Banda Popşa."

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor