Poliţia desfăşoară un raid la sediul francez al Volkswagen

Autoritatile franceze au confiscat calculatoare si documente de la sediul francez al Volkswagen. Parisul estimează că aproape 1 milion de atuovehicule dotate cu programe de falsificare a testelor la emisii au fost vândute în această ţară.
(Justin Sullivan/Getty Images)

Investigatorii au desfăşurat un raid surpriză la sediul francez al producătorului german auto Volkswagen (VW), a confirmat duminică o purtătoare de cuvânt a companiei. Poliţia a cercetat atât sediul principal al companiei din Villers-Cotterets cât şi cel de-al doilea sediu situat în apropierea Parisului, ca parte a unei anchete ample declanşate de scandalul falsificării testelor la emisii care a învăluit compania germană.

Oficialii din sectorul juridic au declarat că au fost confiscate calculatoare şi documente, pe măsură ce tot mai multe ţări se implică în investigaţie. Autorităţile italiene au desfăşurat un raid similar în urmă cu peste o săptămână.

Aceste anchete au loc după ce reprezentanţii companiei au recunoscut în luna septembrie că au falsificat datele la testele din SUA privind emisiile vehiculelor şi au anunţat că 11 milioane de vehicule diesel vândute în întreaga lume au fost echipate cu sisteme electronice speciale, pentru evitarea standardelor referitoare la poluare.

Dintre cele 11 milioane de autovehicule, Franţa estimează că aproximativ 1 milion – inclusiv de la Audi, Skoda şi Seat – au fost vândute în anii recenţi pe teritoriul său.

Procurorii germani au anunţat vineri că au identificat câţiva suspecţi.

Directorul executiv Martin Winterkorn s-a retras din poziţia ocupată la Volkswagen şi a renunţat şi la rolul său de preşedinte al Porsche Holding. Conducerea VW a fost preluată de Matthias Mueller.

Compania a declarat că va rechema în service 8,5 milioane de vehicule cu motor diesel doar în Europa. Pe lângă costurile considerabile pentru repararea vehiculelor nevândute care ar putea conţine controversatul program, pe lângă reducerea volumului de vânzări şi pierderea încrederii consumatorilor, VW va trebui să plătească amenzi şi taxe legale în valoare de miliarde de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe