Poliţia arestează un suspect implicat în atacarea unor soldaţi cu un BMW în Paris

Autorităţile franceze au împuşcat şi arestat un bărbat suspectat că a intrat cu autovehiculul într-un grup de soldaţi într-o suburbie a Parisului, rănind şase persoane. Se crede că, în momentul arestării, suspectul conducea acelaşi automobil folosit în atac.
Scena atacului cu un BMW în suburbia Levallois-Perret din Paris, în care au fost răniţi şase soldaţi, 9 august 2017.
Scena atacului cu un BMW în suburbia Levallois-Perret din Paris, în care au fost răniţi şase soldaţi, 9 august 2017. (Getty Images)

Poliţia franceză a împuşcat şi arestat suspectul miercuri, după o urmărire dramatică pe autostrada A16, la nord de Paris.

Aproximativ 300 de poliţişti au urmărit automobilul suspectat că ar fi fost folosit în atacul de ieri, în care şase soldaţi au fost răniţi. Aparent, automobilul, marca BMW, a fost ciuruit de gloanţe în timpul operaţiunii.

Suspectul, un bărbat algerian în vârstă de 36 de ani, a fost spitalizat după ce a fost împuşcat de cinci ori de către poliţişti. Oficialii încă nu au furnizat detalii asupra condiţiei sale.

Potrivit Reuters, care a citat surse judiciare nenumite, suspectul a fost neînarmat în momentul arestării. Totuşi, un ofiţer de poliţie a fost rănit de un glonţ rătăcit după ce colegii săi au deschis focul asupra automobilului suspectului.

Atac matinal

Automobilul, un BMW de culoare neagră, a lovit grupul de soldaţi în Place de Verdun, în suburbia pariziană Levallois-Perret, miercuri dimineaţa, în jurul orei locale 8:00 a.m. (0600 UTC).

Primarul suburbiei, Patrick Balkany, a declarat reţelei de televiziune franceze BFMTV că atacul este un act “odios” şi “fără nicio îndoială deliberat”. De asemenea, el a precizat că automobilul părea să fi aşteptat pe o alee din apropiere până când soldaţii au ieşit din cazarmă pentru a începe să patruleze.

“Automobilul nu a oprit. S-a repezit asupra lor ... a accelerat rapid”, a declarat Balkany pentru BFMTV.

Atacatorul aparent a vizat membri ai forţei de securitate Sentinelle, care a fost creată după atacurile islamiste din 2015. Şase soldaţi au fost loviţi în incident, trei dintre ei fiind în stare gravă. Ministerul francez al Apărării a declarat că vieţile lor nu se află în pericol.

Procurorii au lansat o anchetă asupra unei “tentative de asasinat ... legată de o iniţiativă teroristă”.

Incidentul a avut loc la doar 4 zile după ce un tânăr cu probleme psihice a încercat să atace membri ai forţelor de securitate care păzesc Turnul Eiffel din Paris, strigând “Allahu Akbar” (Dumnezeu este cel mai mare). De asemenea, în cursul acestui an, alţi câţiva extremişti au atacat membri ai forţelor de securitate din Paris.

Premierul francez Edouard Philippe a declarat că, în ciuda ameninţării ridicate din partea atacurilor teroriste în Franţa, guvernul va respecta planul său de a ridica starea de urgenţă ce a fost impusă după atacurile extremiste fatale din Paris din noiembrie 2015 – stare care se află în prezent în cea de-a 21-a lună.

La rândul său, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, intenţionează să prezinte un nou proiect de lege care va consolida operaţiunile antitero, precizând că măsura va fi suficientă pentru a înlocui starea de urgenţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe