Piatra ruseasca ce provine din cosmos

Oopart - Out Of Place ARTifact (artifact care nu este la locul lui) este un termen aplicat zecilor de obiecte preistorice descoperite in diferite locuri ale lumii si care, datorita nivelului tehnologiei folosite, contravin complet cu varsta lor determinata prin dovezile fizice, chimice si/sau geologice. Deseori, aceste obiecte sunt frustrante pentru oamenii de stiinta conventionali, dar pentru cercetatorii indrazneti, interesati de teoriile stiintifice alternative, sunt o incantare.

Doar acum cativa ani, o piatra ciudata a fost descoperita intr-o suburbie a Moscovei. A fost examinata de catre cercetatorii din diferite domenii, dar, din moment ce prezinta astfel de insusiri neobisnuite, pare sa nu se incadreze in tiparele oricarei clasificari adecvate. Pare sa contrazica pana si cunostintele noastre actuale referitoare la trecutul indepartat.

Cu toate ca cercetatorii au aflat ca specimenul dateaza cu cateva milenii inainte de aparitia omului, pare sa contina doua obiecte asemanatoare unor suruburi. In mod curios, cativa cercetatori au cazut de acord ca aceste obiecte nu par sa aiba trasaturi naturale, dar, in schimb, prezinta caracteristici de materiale fabricate.

La data de 13 august 2003, ziarul rusesc Life a publicat un articol referitor la acest exemplar.

Articolul spunea ca s-a constatat ca piatra ar avea cateva milioane de ani, dar contine ceea ce unii cercetatori considera ca poate fi doar produsul unei tehnologii avansate.

Raportul descrie obiectele incastrate in piatra ca fiind asemanatoare cu o piulita sau cu un surub. Ca si cum acest specimen n-ar fi fost destul de ciudat, descoperirile ulterioare au aratat ca piatra s-ar putea sa nu aiba o origine pamanteasca, ci una cosmica.

Mai multe pietre de puzzle preistorice

Nu demult, a fost gasita in Rusia o alta piatra cu caracteristici asemanatoare. Precum piatra descrisa mai sus, aceasta descoperire din provincia Galus, continea o surpriza neasteptata. Cand a fost supusa analizelor cu raze X, a scos la iveala imaginea socanta a 8 suruburi incastrate in ea.

Un alt obiect de acest fel a fost descoperit acum cativa ani in China, in zona muntilor Mazong. In timpul unei expeditii de cercetare, colectionarul de pietre Zhilin Wang a descoperit o piatra neagra in forma de para care, de asemenea, continea ceea ce semana cu un surub de metal.

Geologii si colectionarii din toata lumea au devenit brusc intrigati de descoperirea lui Wang. Stirea despre aceasta descoperire a reunit peste 10 geologi si fizicieni de la diferite institutii pentru a examina misteriosul specimen.

Aceasta piatra neagra extraordinara contine o bara de metal cu un surub in ea, lucru ce pare, fara dubiu, realizat de mana omului. Totusi aceasta tija de metal pare sa fi fost incastrata in mod natural in piatra antica, sugerand ca este veche de milioane de ani. Toti oamenii de stiinta care au examinat piatra au fost de acord ca aceasta este una dintre cele mai valoroase descoperiri din perioada recenta din China.

Deoarece toate aceste obiecte au fost gasite incastrate in piatra, aceasta arata ca ele existau deja inainte de formarea rocii in care au fost inglobate. Totusi, rocile care le contin dateaza, in unele cazuri, din Paleozoic, cand planeta era populata de dinozauri si trilobiti.

In timp ce aceste obiecte sunt cu siguranta neobisnuite, ele nu sunt nici pe departe rare. Gasite pe tot cuprinsul globului in ultimul secol, multe dintre descoperiri sugereaza ramasitele unei culturi avansate, dintr-o perioada indepartata de timp, gasite in piatra.

Fiecare descoperire este iritanta pentru comunitatea oamenilor de stiinta, in principal datorita "imposibilitatii” existentei obiectelor respective. In majoritatea cazurilor, aceste exemple sunt luate in considerare foarte putin; deseori sunt inregistrate ca anomalii tehnologice sau ciudatenii naturale deoarece ipotezele antropologice actuale contrazic dovezile existente.

Ofera aceste roci dovezi reale pentru a contesta cunostintele acceptate despre originea omenirii? Sau sunt pur si simplu particularitati naturale neobisnuite conservate in roca preistorica?

Daca tratam si alta posibilitate, dupa cum au opinat unii cercetatori, sunt aceste specimene ciudate de pe planeta noastra? Daca este asa, asta sugereaza ca existau fiinte avansate din punct de vedere tehnologic in spatiul indepartat acum cateva milioane de ani? Mai exista aceste fiinte si cum a ajuns materialul de pe planeta lor in lumea noastra?

Deoarece se gasesc din ce in ce mai multe astfel de specimene la care li se acorda multa atentie si sunt amanuntit examinate, poate va iesi la iveala o noua imagine a istoriei noastre antice — o istorie care poate parea de neinteles, dat fiind cunostintele noastre actuale limitate.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură