Patru afro-americani abuzeazază în direct pe Facebook un tânăr alb. Suspecţii arestaţi

Scena din materialul video cu tânărul alb răpit şi abuzat.
Scena din materialul video cu tânărul alb răpit şi abuzat. (Captură Foto)
Andrei Popescu
05.01.2017

După imaginile groaznice transmise în direct pe Facebook în care un tânăr alb a fost răpit, tăiat şi abuzat de câţiva tineri afro-americani care strigau “F*** Donald Trump”, politia din Chicago a confirmat că cele patru persoane, toate având 18 ani, au fost duse în custodie dar nu au fost acuzate oficial.

Materialul video a fost de atunci şters de pe YouTube.

În timp ce oficialii poliţiei nu au confirmat rasele suspecţilor sau a victimei, imaginile video publicate de entităţi media din Chicago păreau să surprindă o persoană în afara câmpului vizual al camerei video rostind obscenităţi despre “oamenii albi” şi preşedintele ales Donald Trump.

Cu toate evidenţele, politia susţine că este prematur să se determine dacă atacul a fost motivat de rasă. Investigatorii vor “determina dacă este sau nu vorba de ceva real sau doar o aiureală stupidă şi gălăgioasă”, a declarat comandantul poliţiei Kevin Duffin, când a fost întrebat de limbajul folosit în înregistrarea video.

Materialul video mai surprinde sticle de alcool în camera în care a avut loc atacul.

Ofiţerii au fost chemaţi marţi seara la o reşedinţă în partea de vest a oraşului Chicago, unde au descoperit semne ale unei lupte şi daune produse proprietăţii respective.

Politia a declarat că aproximativ în acea perioadă de timp, o patrulă de poliţie a întâlnit victima pe o stradă din apropiere. Aceasta a fost dusă la un spital în stare stabilă şi a fost ulterior eliberată, a precizat politia.

“Dacă acest lucru ar fi fost făcut unui afro-american de către patru tineri albi, fiecare liberal din ţară ar fi fost înfuriat şi nu ar mai fi fost nicio îndoială că este vorba de o crimă motivată ură rasială”, a susţinut Newt Gingrich într-un interviu la emisiunea Fox & Friends

“Suntem aproape de intrarea într-o perioadă teribilă – pe care stiu că preşedintele ales Donald Trump doreşte să o evite – în care există o astfel de diviziune adâncă în comunităţi încât America ar fi foarte greu de guvernat”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor