(P) Cât costă serviciile de optimizare SEO?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care orice antreprenor care vrea să investească în SEO şi le pune este: "Cât costă serviciile de optimizare SEO?". Acest articol îţi va oferi toate răspunsurile necesare referitoare la acest subiect!
iagency.ro
iagency.ro (.)

Care sunt factorii care determină preţul serviciilor de optimizare SEO?

În momentul în care se stabileşte preţul serviciilor de optimizare SEO, se au în vedere următoarele variabile:

  • În ce stadiu se afla business-ul tău?

  • Care sunt obiectivele?

  • Cât de repede îţi doreşti să obţii rezultate?

Analizând stadiul în care se afla business-ul clientului, înţelegându-i obiectivele şi stabilind un anumit volum de muncă, se poate calcula un preţ. Desigur, există numeroase alte variabile. De exemplu, industria pe care o targetezi este un factor important care determină preţul serviciilor de optimizare SEO. Nu în cele din urmă, cheia către succes este să înţelegi că optimizarea SEO nu este un serviciu la care apelezi o singură dată. Odată ce ţi-ai atins scopul, este vital să continui pe aceeaşi linie. Mai ales dacă vorbim despre o piaţă competitivă, locul de top în Google nu este niciodată garantat.

Modalităţi de plată

În general, agenţiile ce oferă servicii de optimizare SEO practică 4 modalităţi de plata:

  1. Plata lunară – clienţii plătesc în fiecare lună o anumită sumă de bani, în schimbul serviciilor pe care le-au stabilit iniţial. În general, aceasta este cea mai des întâlnită modalitate de plată, dat fiind că asigură cel mai bun ROI (return of investment). Pe scurt, aceasta include rapoarte analitice, îmbunătăţiri ale conţinutului onpage, construirea de linkuri, research de cuvinte cheie – pe scurt, întreaga activitate de optimizare SEO.

  2. Servicii contractate la preţuri fixe – există agenţii SEO care oferă şi astfel de servicii. Adesea, înainte de a se ajunge la plata lunară, clienţii solicită servicii adiţionale. O agenţie profesională va afişa întotdeauna pe site-ul său oficial întreaga listă de servicii pe care le oferă. De exemplu, în prima fază poţi solicita realizarea unui Audit SEO care să determine slăbiciunile şi punctele forte ale business-ului tău în online, nivelul competiţiei, precum şi cuvintele cheie care au cel mai mare potenţial pentru un ROI pozitiv.

  3. Preţuri stabilite per proiect – Aceasta modalitate de plată este similară celei anterior descrise. Preţul variază în funcţie de proiect. De exemplu, o pizzerie locală contactează o agenţie SEO pentru a-şi îmbunătăţi poziţiile în motoarele de căutare pe plan local. Astfel, agenţia SEO şi clientul vor analiza scopul şi vor determina preţul unui asemenea proiect.

  4. Consultanţa per oră – serviciile de consultanţă sunt destul de familiare. Agenţia SEO percepe o anumită taxa pentru serviciile şi informaţiile pe care le oferă per oră de conversaţie.

Servicii de optimizare SEO de calitate vs. Servicii ieftine şi de slabă calitate

Ca în multe alte industrii, preţul practicat poate fi un adevărat indicator al calităţii acestora. Realistic vorbind, o optimizare SEO de calitate nu se poate realiza având un buget foarte mic. Dacă o agenţie SEO îţi solicită o sumă ireal de mică, este timpul să îţi pui anumite semne de întrebare. Într-adevăr, poate părea tentant să apelezi la astfel de servicii, însă este un risc pe care ţi-l asumi. O optimizare SEO de slabă calitate nu doar că este ineficientă, dar îţi poate aduce penalizări din partea lui Google. Dacă vrei să consolidezi un business pe termen lung, este important să investeşti în consecinţă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură