Năsui: Banii fug de România! Motivul? Măsurile dezastruoase introduse de Guvern

Claudiu Nasui
Claudiu Nasui (Mihut Savu - Epoch Times Romania)
Loredana Diacu
02.11.2017

Investiţiile străine au scăzut în România şi continuă să scadă în cauza politicii fiscale dezastruoase duse de Guvern, atrage atenţia deputatul USR Claudiu Năsui, cerându-le celor la putere să oprească haosul prin care fac România să treacă.

Năsui reaminteşte că şi sindicate, şi patronatele şi societate civilă şi experţii în fiscalitate sunt nemulţumiţi de revoluţia fiscală a PSD, menită de fapt să ascundă că salariile nu cresc aşa cum au promis social-democraţii.

"Nu creşte absolut niciun salariu net, cum ei înşişi ne spun", atrage atenţia Claudiu Năsui, în contextul în care şi sindicatele şi patronatele au criticat în termeni duri trecerea contribuţiilor sociale de la angajator la angajat.

"Tot ce se întâmplă este o joacă contabilă, ca ei să poată menţine minciuna din campanie că ei vor creşte salariile, aşa cum au trecut prin legea salarizării unitare. Modul defectuos, dezastruos în care Guvernarea PSD-ALDE a condus România face că acum să avem, de exemplu, o creştere economică foarte mare, de peste 5% şi cu toate acestea investiţiile străine directe să scadă. Practic banii fug de România. Acest capital străin de care aveam nevoie să ne dezvoltăm ne eludează, ne evită.

Investiţiile acestea au scăzut cu 18% faţă de anul trecut şi scad în continuare şi motivul pentru care scad este că acest guvern a introdus o serie de măsuri dezastruoase pentru fiscalitate în mod total inpredictibil, în mod neprevizibil fără nicio dezbatere publică, prin ordonanţe de urgenţă şi contribuie la un climat de incertitudine masiv, de care suferim cu toţii", spune deputatul.

În concluzie, Năsui cere Guvernului PSD - ALDE "să aibă un moment de luciditate şi să oprească acest haos fiscal prin care fac România să treacă, să facă un pas înapoi!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor