Mişu Negriţoiu, un pas mai aproape de revocare

Aflat în centrul scandalului RCA declanşat de transportatori, care cer insistent să fie dat jos de pe tronul de la ASF, Mişu Negriţoiu este cu un pas mai aproape de revocarea din funcţie.
Mişu Negriţoiu
Mişu Negriţoiu (Captură Youtube)

Comisiile reunite de buget şi politică economică ale Parlamentului au aprobat luni, aproape în unanimitate, revocarea şefului Autorităţii de Supraveghere Financiară, Mişu Negriţoiu. În loc să vină la audieri, demnitarul le-a trimis aleşilor o scrisoare în care a ameninţat că va contesta în instanţă o eventuală decizie de revocare.

"ASF este o autoritate administrativă autonomă, independentă şi autofinanţată, limitele controlului exercitat de Parlament în ceea ce priveşte numirea şi revocarea conducerii acesteia fiind expres şi fără echivoc limitate. Pe cale de consecinţă, revocarea unui membru al conducerii ASF nu este legal posibilă atâta timp cât acesta continuă să îndeplinească criteriile care au stat la baza numirii sale, orice hotărâre în sens contrar fiind abuzivă, făcută în frauda legii şi, deci, lovită de nulitate, urmând să fie desfiinţată ca atare de instanţele şi autorităţile competente.

Dorim să învederăm, pe această cale, că faţă de orice iniţiativă din categoria celor amintite, ASF va înţelege să-şi apere reputaţia şi independenţa şi va acţiona corespunzător în acest sens, în vederea asigurării respectării prevederilor legii.

În ceea ce îl priveşte pe subsemnatul, vă asigur că nu doresc să mă cramponez de vreo funcţie şi nici nu urmăresc obiective personale, motiv pentru care resping cu fermitate orice insinuări care au fost făcute în acest sens de unii membri ai comisiilor de specialitate ale Parlamentului", se arată în scrisoarea adresată de Mişu Negriţoiu preşedintelui Camerei Deputaţilor, Florin Iordache.

În urma votului de la comisii urmează să fie convocat plenul comun al celor două Camere ale Parlamentului, unde se va lua o decizie finală în cazul revocării şefului ASF.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne