Medalii pentru Moldova la Olimpiada Internaţională de Informatică din Teheran

După decernarea unor medalii elevilor moldoveni la olimpiada de informatică din Teheran, Andrei Năstase a susţinut că ei într-adevăr au reuşit să reprezinte R. Moldova în Iran.
Echipa care a reprezentat R. Moldova la Olimpiada Internaţională la Informatică de la Teheran
Echipa care a reprezentat R. Moldova la Olimpiada Internaţională la Informatică de la Teheran (edu.gov.md)

Elevii din Republica Moldova au obţinut la Olimpiada Internaţională de Informatică, ediţia a 29-a, doua medalii – una de argint şi una de bronz. Concursul a avut loc în perioada 28 iulie – 04 august în oraşul Teheran, Iran. Medalia de argint i-a revenit lui Cojocaru Gabriel, iar cea de bronz lui Rudi Alexandru, ambii elevi în clasa a X-a, la Liceul Teoretic „Orizont” din municipiul Chişinău.

Echipa Republicii Moldova a fost reprezentată de patru elevi şi doi profesori. La olimpiadă au participat 304 elevi din 84 de ţări ale lumii.

Reamintim că anul acesta Republica Moldova a mai obţinut două medalii, una de aur şi una de bronz, la Olimpiada Balcanică de Informatică, care s-a desfăşurat în perioada 2-8 iulie 2017, în municipiul Chişinău. La acest concurs, medalia de aur i-a revenit elevului Cojocaru Gabriel, iar cea de bronz elevului Rudi Alexandru.

Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării a RM a adresat sincere felicitări învingătorilor, profesorilor şi părinţilor, dorindu-le succes în continuare.

În context, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase făcând aluzie la vizita recentă a lui Igor Dodon la Teheran a menţionat că aceşti copii talentaţi au fost adevăraţii stegari ai Moldovei, deoarece ei ”nu au probleme nici la scrierea corectă a numelui propriu Teheran, nici cu crucea de pe drapelul de stat al ţării. Şi spre deosebire de Dodon nu au beneficiat de bursele lui Soros şi nici de fotografiile cu feţe bisericeşti. Vă mulţumim copii şi profesori buni pentru efort şi dăruire, pentru adevărata reprezentare a ţării.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe