Liviu Pop: Părinţii vor fi informaţi în timp real despre notele şi absenţele copiilor

(photos.com)

În maximum doi ani de zile, părinţii vor fi informaţi în timp real despre absenţele şi notele copiilor, graţie unui proiect care va fi implementat cu fonduri europene, a anunţat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, ministrul Educaţiei, Liviu Pop, relatează Agerpres.

Mai mult, până la finalul perioadei menţionate va exista internet în toate unităţile şcolare în care sunt activităţi de predare şi, de asemenea, toate lecţiile demonstrative şi tot ce înseamnă programe şcolare vor fi pe Biblioteca Şcolară Virtuală. Ministrul s-a arătat "foarte optimist" că, prin proiectul Wireless campus, fiecare sală în care se face act de predare va beneficia de internet, în prezent doar 66% dintre acestea având acces la acesta.

"Toate cele trei proiecte sunt integrate. Chiar săptămâna trecută am avut o discuţie interministerială cu Ministerul Comunicaţiilor, pentru a depune cele trei proiecte la Comisia Europeană pentru finanţare. Toate cumulate pot fi maximum 100 de milioane de euro. Sunt proiectele Ministerului Educaţiei Naţionale, alături de Ministerul Comunicaţiilor", a declarat Liviu Pop.

În acelaşi timp, ministrul a precizat că Biblioteca Şcolară Virtuală se apropie de finalizare ca proiect şi urmează să fie lansată.

"Toate lecţiile demonstrative şi tot ce înseamnă programe şcolare vor fi pe Biblioteca Virtuală, pe care o vor accesa toţi copiii din sistemul de învăţământ preuniversitar, şi nu numai. Prin programul de guvernare, avem şi acel Catalog electronic. În maximum doi ani de zile, toate absenţele şi toate notele le va primi fiecare părinte în timp real. Vor fi încărcate pe platformă. Sunt elemente care, până la urmă, vor contribui la creşterea calităţii actului de educaţie", a afirmat Liviu Pop.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne