Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalnîi va înfiinţa un nou partid

Alexei Navalni, liderul opoziţiei ruse.
Alexei Navalni, liderul opoziţiei ruse. (Getty Images)
Andrei Popescu
04.04.2018

Liderul opoziţiei ruse şi critic al Kremlinului, Alexei Navalnîi doreşte să înfiinţeze un nou partid politic, a declarat Ivan Zhdanov, avocatul Fundaţiei Anticorupţie a lui Navalnîi.

Zhdanov a postat marţi, pe Twitter, o scrisoare oficială din partea Ministerului Justiţiei, cu data de 29 martie 2018, care confirmă faptul că au fost înregistrate documentele necesare pentru înfiinţarea unui nou partid politic numit Rabocheie Nazvanie (care poate fi tradus prin Nume în Lucru sau Titlu provizoriu).

Zhdanov a scris pe Twitter că în 19 mai va avea loc congresul fondator al noului partid, adăugând că, “din moment ce numele [partidului] ne-a fost luat, numele va fi provizoriu până la Congres”.

Ministerul Justiţiei a declarat luna trecută că fostul susţinător al lui Navalnîi, Vitali Serukanov, a înregistrat un nou partid, numit Partidul Progresului. În trecut, ministerul a refuzat de şase ori să înregistreze partidul lui Navalnîi sub acel nume.

Navalnîi, cel mai vocal opozant al preşedintelui Vladimir Putin care a organizat proteste stradale masive de mai multe ori şi a publicat o serie de rapoarte privind corupţia existentă în sânul elitei Rusiei, a fost blocat să participe la alegerile prezidenţiale din luna martie din cauza unei condamnări penale pentru infracţiuni financiare, despre care el a afirmat că au fost inventate de Kremlin pentru a-l îndepărta de pe scena politică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor