Iohannis îl înţeapă pe Tăriceanu: Unii nu au reuşit să scape de acea scenarită a anilor '90

În loc să vină cu câteva proiecte serioase pentru România înaintea alegerilor, unii politicieni se apucă să creeze scenarii fanteziste, a opinat preşedintele Klaus Iohannis, făcând referire la acuzaţia lansată de liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit căreia ar fi prizonierul unei structuri de forţă.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Epoch Times România)

Acuzat de al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, că ar fi prizonierul unei structuri de forţă care îl şantajează, preşedintele Klaus Iohannis lansează la rândul său ipoteza că liderul ALDE nu a reuşit să scape "de acea scenarită a anilor '90".

"Arăt eu ca un om care se teme de ceva sau simte o presiune? Nu. Sunt fantezii electorale ale unora sau altora care, în loc să vină cu câteva proiecte serioase pentru România, creează scenarii. Cred că unii nu au reuşit să scape de acea scenarită a anilor '90. Nu, nu sunt captiv în nicio structură, nu mă tem de nicio evoluţie şi sunt convins că oamenii simt acest lucru şi, în final, cred că această abordare face parte din acea abordare retrogradă, anti-justiţie, anti-progres, anti-instituţii puternice.

Este regretabil că avem astfel de politicieni profilaţi care au un discurs de acest tip. Însă, în contrapartidă sunt bucuros că avem şi politicieni care au discurs pro-democraţie, pro-stat de drept, pro-instituţii care luptă efectiv şi eficient cu corupţia din România", a declarat Iohannis.

Întrebat de presă dacă îl îngrijorează discursul anti-justiţie tot mai pregnant al unor politicieni, şeful statului şi-a exprimat speranţa că aceştia vor fi cât de curând taxaţi la urne de alegători.

"Este interesantă această conjuctură în care unii politicieni, unii dintre ei care au avut cele mai înalte funcţii din stat, au impresia că mesajele anti-justiţie sunt bune pentru campania electorală. Eu îmi doresc foarte mult ca alegătorul să dovedească că mesajele anti-justiţie sunt cea mai proastă cale. Eu sunt convins că România este ţara care va reuşi să scape de corupţie şi va avea o justiţie întărită.

Dar se vede că, acum, în pregătirea campaniei, sunt politicieni care mizează, din păcate, şi sper să fie sancţionaţi de electorat, pe un discurs anti-justiţie. Instituţiile sunt suficient de puternice, dar eu sper să fie şi alegătorul convins că nu acest mesaj anti-justiţie duce România mai departe, ci că este un mesaj retrograd care ne-ar duce înapoi într-o zonă în care nu dorim să ne ducem", a mai precizat Klaus Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne