Iohannis: Am acceptat demisia lui Tudose. La un an de la alegeri, avem deja două Guverne PSD eşuate

Arătându-se "profund nemulţumit" de noua criză politică declanşată de PSD, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că a acceptat demisia premierului Mihai Tudose şi a convocat partidele parlamentare la consultări în vederea desemnării succesorului său.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Mihut Savu / Epoch Times)
Andrei Pricopie
16.01.2018

Preşedintele Klaus Iohannis a acceptat demisia prim-ministrului Mihai Tudose, rămas fără sprijin politic, şi l-a numit pe ministrul Apărării, Mihai Fifor, interimar la conducerea Guvernului.

"Premierul Tudose mi-a înaintat demisia şi am acceptat-o. Această situaţie în care s-a ajuns mă nemulţumeşte profund şi este o situaţie care mă îngrijorează. Iată că la un an de la alegeri, în primul an de după alegeri, avem deja două Guverne PSD eşuate. Acum, evident este nevoie de un Guvern pentru a scurta cât se poate de mult situaţia de incertitudine", a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Cotroceni, preşedintele Iohannis.

Şeful statului a decis să convoace miercuri consultări cu partidele parlamentare în vederea desemnării noului premier.

"Eu vreau să avem o procedură rapidă, care va duce la stabilirea unui nou Guvern, fiindcă această nesiguranţă politică nu trebuie să degenereze în instabilitate politică şi mult mai important vreau să previn posibile urmări economice negative ale acestei crize generată iarăşi în interiorul PSD. După demisia premierului Tudose, l-am desemnat pe ministrul Fifor ca interimar la conducerea Guvernului. Iar pentru a avea o procedură cât se poate de rapidă, şi cât ţine de mine, am decis să convoc consultări cu partidele parlamentare pentru mâine. Voi trimite chiar acum invitaţiile de participare la consultări", a precizat Iohannis.

Reamintim că România a rămas din nou fără premier, după ce Mihai Tudose - intrat în conflict deschis cu liderul partidului Liviu Dragnea - a fost nevoit să facă un pas în spate ca urmare a retragerii sprijinului politic în Comitetul Executiv Naţional al PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor