Horia Georgescu a intrat în vizorul DNA graţie "Cocoşilor ciripitori"

Horia Georgescu
Horia Georgescu (Epoch Times România)

Fostul şef ANI, Horia Georgescu, a ajuns în mâinile procurorilor DNA, care l-au pus sub urmărire penală pentru abuz în serviciu, graţie unor denunţuri formulate de omul de afaceri Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, şi de Alin Cocoş, fiul acestuia, în care erau prezentate presupuse fapte de corupţie care au avut loc la ANRP, potrivit referatului cu propunere de arestare, obţinut de agenţia Mediafax.

Din documentul respectiv reiese că, în 4 martie, în urma denunţurilor formulate de Dorin şi Alin Cocoş, s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de luare de mită, constând în primirea de către Sergiu Diacomatu, fost vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), a sumei de 400.000 de euro pentru urgentarea soluţionării a patru dosare. În cazul acestuia, procurorii DNA au deschis un nou dosar, pentru luare de mită.

După sesizarea DNA, la şase zile distanţă, Guvernul a transmis un raport al Corpului de control al premierului Victor Ponta privind verificările făcute la ANRP în legătură încălcarea legii în cazul unor imobile retrocedate în perioada 2008-2011.

În urma analizării celor două sesizări, precum şi a celei făcute de ANRP în luna ianuarie privind retrocedarea unor imobile şi terenuri, procurorii DNA au deschis un nou dosar penal.

"Din probele administrate în cauză rezultă că, prin rapoartele de evaluare întocmite în dosarele nr. 8745/CC/2006, 26600/CC/2006 şi 13653/FFCC/2008, evaluatorii desemnaţi de către ANRP au supraevaluat terenurile evaluate, contribuind în acest fel la prejudicierea bugetului de stat prin prezentarea rapoartelor de evaluare Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor şi aprobarea lor de această comisie formată din: Ingrid Zaarous, Mihnea-Remus Iuoraş, Attila-Gabor Marko, Ingrid-Luciana Popa-Marcu, Remus-Virgil Baciuc, Constantin-Cătălin Canangiu, Theodor-Cătălin Nicolescu şi Horia Georgescu, care au aprobat rapoartele de evaluare ale experţilor evaluatori: Gheorghe Vişoiu - angajat al Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor, Neculai Nistor - angajat în cadrul Rom-Consultin Co SRL, Dorin-Cornel Drulă - angajat în cadrul Preciss Consulting SRL şi Florin Alexandru Hanu", se mai menţionează în referatul DNA.

Fostul şef al ANI, Horia Georgescu, a fost adus marţi, alături de alte şapte persoane, la instanţa supremă, pentru judecarea cererii de arestare preventivă în dosarul în care sunt acuzaţi de abuz în serviciu, în cazul unor despăgubiri acordate de ANRP pentru imobile supraevaluate cu 75 de milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne