Guvernul Tudose, somat de Buşoi să ia atitudine: "Protestul medicilor de familie este justificat"

Protestul medicilor de familie este justificat, astfel că se impune adoptarea urgent a unui pachet de măsuri pentru eliminarea birocraţiei şi creşterea fondurilor, a transmis şeful PNL Bucureşti, Cristian Buşoi.
Cristian Buşoi
Cristian Buşoi (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
04.01.2018

Pentru ca medicina de familie să fie eficientă este nevoie, în primul rând, de eliminarea birocraţiei. Este problema principală care putea fi soluţionată de Guvern şi pentru care nu trebuie decât interesul Ministerului Sănătăţii, a opinat joi, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Cristian Buşoi.

În al doilea rând, liberalul consideră că se impune creşterea semnificativă a veniturilor medicilor de familie, în paralel cu responsabilizarea şi punerea în valoare a medicilor de familie în interiorul sistemului sanitar.

"Odată cu adoptarea şi intrarea în vigoare a bugetului de stat, soluţionarea problemelor cu care se confruntă medicii de familie nu mai ţine de CNAS. Este nevoie de decizie şi voinţă politică la nivel guvernamental. Este normal ca în contextul creşterii veniturilor personalului din sistemul sanitar să existe o creştere a veniturilor şi pentru medicii de familie. Protestul medicilor de familie este, aşadar, justificat, iar singurul răspuns normal al Guvernului este un pachet de măsuri care să reglementeze rapid problemele sesizate de medici", a declarat Cristian Buşoi.

Potrivit preşedintelui PNL Bucureşti, Ministerul Sănătăţii trebuie să înţeleagă că medicina de familie funcţională este esenţială pentru funcţionarea sistemului sanitar, altfel pacienţii vor supraaglomera spitalele, ca şi până acum, deşi unele cazuri puteau fi rezolvate la nivelul medicinei primare.

"În plus, pacienţii din mediul rural vor avea acces limitat la servicii medicale dacă nu există medici de familie dedicaţi, care să-şi îndeplinească rolul", a conchis Cristian Buşoi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor