Fostul aghiotant al lui Dragnea, pe un post de răspundere la Autostrăzi. Responsabil de licitaţii

Deşi ar fi trebuit să aibă un Consiliu de Administraţie şi un director general numiţi în urma unui concurs de selecţie, pe baza OUG 109 din 2011 a guvernanţei corporative, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere este condusă de personaje controversate. Unul dintre ele - fostul aghiotant al lui Liviu Dragnea.
Adrian Mlădinoiu
Adrian Mlădinoiu (Facebook)

Adrian Mlădinoiu, fost aghiotant al lui Liviu Dragnea şi asociat cu fiul liderului PSD, a fost numit în fruntea Companiei de Autostrăzi şi Drumuri şi se ocupă, printre altele, şi de licitaţii, relatează digi24.ro.

Potrivit sursei citate, Mlădinoiu figurează printre cei şapte membri ai Consiliului de Administraţie al CNAIR, cea mai înaltă structură de conducere a Companiei. Deşi a fost numit în acest post de luni bune, nimeni dintre cei care ar trebui să îl cunoască nu ştie de el, nici măcar membrii AGA care ar fi trebuit să aprobe numirea sa în CA.

În schimb, Mlădinou apare pe lista celor care răspund de licitaţiile CNAIR. Fostul aghiotant al lui Dragnea se află alături de alte persoane printre cei care zilele acestea răspund de o licitaţie de achiziţie a peste 100.000 de tone de sare de deszăpezire, în valoare de 75,6 milioane lei.

"Prezenţa lui Mlădinoiu, un apropiat al liderului PSD, într-o structură de conducere CNAIR este riscantă atât timp cât Tel Drum, firmă care l-ar avea printre acţionari pe Liviu Dragnea pe baza unei scheme cu acţiuni la purtător, a primit mai multe contracte prin negociere directă cu CNAIR, fără licitaţie", arată sursa citată.

Mlădinoiu nu are vreo experienţă relevantă în managementul unei companii importante şi nici cunoştinţe în privinţa lucrărilor de infrastructură, în schimb îl recomandă, în plus faţă de trecutul cu Liviu Dragnea, şi o relaţie apropiată cu Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD. Cei doi sunt asociaţi în firmele Pantofi Lux Ştefan SRL şi Romcip, fostă Salcia SA Teleorman.

Reamintim că Mlădinoiu, cândva simplu ofiţer de protecţie şi şofer al lui Dragnea, a fost ridicat în rang de secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului (SGG), de către fostul premier Sorin Grindeanu. Acelaşi Grindeanu îl destituia acum o lună pe apropiatul lui Dragnea, pentru ca Tudose să-l aducă înapoi în SGG.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne