Flash-mob la Chişinău de Ziua Federaţiei Ruse: „La Mulţi Ani, plecaţi acasă”

De ziua Federaţiei Ruse, membrii organizaţiei unioniste ODIP au mers în faţa ambasadei Moscovei la Chişinău pentru a protesta împotriva ocupaţiei militare de pe teritoriul Moldovei, a şantajului, a spălărilor de bani şi a tuturor ilegalităţilor folosite de Moscova împotriva Moldovei.
Flash-mob ODIP la Chişinău de Ziua Federaţiei Ruse
Flash-mob ODIP la Chişinău de Ziua Federaţiei Ruse (Captură Foto / privesc.eu)

Asociaţia unionistă Onoare, Demnitate şi Patrie (ODIP) a organizat în faţa ambasadei Federaţiei Ruse din Republica Moldova un flash-mob cu ocazia Zilei Federaţiei Ruse. Mesajul pentru Federaţia Rusă a fost unul foarte clar „La Mulţi Ani, plecaţi acasă”, fiind adresat în mare parte militarilor ocupanţi din regiunea transnistreană care se află acolo începând cu anul 1992. Organizatorii au venit în faţa ambasadei cu pancarte pe care scria „Armata rusă afară”, „Сила есть, ума не надо” (Ai putere, de minte nu ai nevoie – n.r.), „Eroii nu mor niciodată”.

„Ne aflăm în faţa Ambasadei Federaţiei Ruse şi astăzi cu ocazia zilei lor de naştere am venit să le transmitem un mesaj foarte important, şi anume, „La Mulţi Ani, plecaţi acasă”. Republica Moldova poate avea relaţii economice, sociale, politice, frăţeşti, dacă doriţi, cu Federaţia Rusă, de conlucrare, de respect reciproc, dar nu în poziţia de ocupanţi şi ocupaţi. Republica Moldova nu admite dislocarea de trupe străine, iar armata rusească de ocupaţie din Transnistria care este declarată şi zonă de ocupaţie conform hotărârii Curţii Constituţionale, nu-şi are locul şi este inadmisibil acest fapt”, a declarat preşedintele ODIP, Vlad Bileţchi în faţa ambasadei ruse de la Chişinău.

Acesta consideră că, în prezent, pentru a controla Moldova, Kremlinul nu recurge decât la şantaj şi ocupaţie, acestea fiind unicele moduri de aşa-numită colaborare între Republica Moldova şi Federaţia Rusă. Astfel, organizatorii flash-mob-ului au decis, al treilea an consecutiv, să vină la 12 iunie, de Ziua Federaţiei Ruse, cu mesajul „Armata rusă afară”.

„Republica Moldova este un stat suveran, unitar şi indivizibil, dar din păcate avem un teritoriu sfâşiat din 1992, nu suntem respectaţi de un partener geostrategic, de un stat imens care se numeşte Federaţia Rusă. Noi nu suntem anti-ruşi şi nu am fost niciodată, noi suntem anti-ocupaţie, anti-călcat în picioare a tot ce înseamnă naţional şi românesc, anti-tot ce înseamnă nerespect faţă de alte naţiuni/state, chiar dacă suntem mai mici ca teritoriu. Federaţia Rusă este un stat mare, dar slab pentru că nu ştie să respecte statele mai mici”, a specificat Bileţchi, conform privesc.eu, adăugând că începând cu anul 1992 până în prezent, Federaţia Rusă ţine captivă o parte din teritoriul, populaţia Moldovei, recurgând la şantaj ori de câte ori are ocazia.

„Şi pentru că Federaţia Rusă a venit în Republica Moldova nu doar pentru a spăla bani şi a investi bani în politică murdară, dar a dus şi la vărsări de sânge”, organizatorii au venit cu câteva vase pline cu un lichid roşu, apă amestecată cu guaş, pe care l-au vărsat în faţa ambasadei ruse, improvizând vărsările de sânge din Transnistria, precum şi cu câteva pachetele cu bani, improvizând astfel spălarea de bani ruseşti prin băncile Moldovei.

Menţionăm că de liderul ODIP s-au apropiat carabinierii din faţa ambasadei încercând să-l oprească, însă acesta a insistat că mai bine va achita o amendă pentru acest fapt, continuându-şi acţiunea, declarând ulterior că, de fapt, nu a încălcat în nici un fel legislaţia moldovenească prin acest gest.

„Această apă roşie semnifică sângele eroilor noştri vărsat în 1992 pentru apărarea integrităţii naţionale, a suveranităţii RM, a limbii şi a tricolorului româneşti, iar aceşti bănuţi semnifică banii murdari veniţi de la Moscova, investiţi în politică, pentru a şantaja RM pentru a nu se integra în Uniunea Europeană, pentru a nu se uni cu România, pentru a nu adera la Blocul Militar NATO”, a punctat Vlad Bileţchi.

Aşa cum şi-au făcut un obicei din a-şi încheia manifestaţiile cu lozinci, cei prezenţi la eveniment au scandat: „Armata rusă afară”, „Putin Vova, ia-ţi armata din Moldova”, „Ocupanţi aţi fost, ocupanţi veţi fi până veţi muri, criminalilor”, „Иван иди домой” (Ivan, du-te acasă - n.r.).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe