Facebook nu ar trebui să fie principala metodă de comunicare intituţională - Adriana Săftoiu

Adriana Săftoiu, conferinţă de presă la sediul ACL
Adriana Săftoiu, conferinţă de presă la sediul ACL (Epoch Times România)

Facebook-ul nu ar trebui să fie principala platformă de comunicare instituţională, a opinat marţi purtătorul de cuvânt al PDL, Adriana Săftoiu, în cadrul unei emisiunii, în cadrul căreia se vorbea despre faptul că atât premierul Victor Ponta cât şi despre preşedintele Klaus Iohannis abuzează de Facebook.

Potrivit Adrianei Săftoiu, ”Moda” impusă după alegerile prezidenţiale, în urma căreia, atât premierul, cât şi preşedintele Klaus Iohannis folosesc Facebook ca pe o metodă de comunicare principală este o metodă ”destul de ieftină", Facebook-ul trebuind să fie o metoda de comunicare alternativă, nu modul oficial de a îi informa pe români despre acţiunile instituţiilor statului, relatează stiripesurse.ro.

”La început am fost tentată să cred asta (că e mai simplu să comunici pe Facebook n.r), dar acest mai simplu nu înseamnă şi mai bine. Eu, sincer, s-ar putea, în acest subiect, să fiu mai bătrână decât vârsta. Nu cred că o comunicare instituţională profesionistă se face pe reţele de socializare, e alternativă, e foarte bine să fie şi acolo, dar ţara asta nu este formată numai din oameni care stau pe Facebook sau nu toţi cei care vor să fie informaţi, toţi au conturi pe Facebook. Chiar cunosc oameni de bună calitate, cu studii, care folosesc internetul, dar nu aceste reţele de socializare.

Eu mă întreb: dacă un demnitar român, de exemplu, s-a întâlnit cu Obama şi informaţia despre întâlnirea respectivă ar fi două rânduri pe Facebook-ul domnului Obama, sincer, eu nu m-aş simţi prea bine. Aş spune că atât a contat respectiva întâlnire, cât de o comunicare pe Facebook.

Dacă tu ai comunica de la site-ul oficial, mailurile ziariştilor şi ai comunica şi pe Facebook, nu ar fi o problemă, dar când e doar pe Facebook, mie mi se pare destul de ieftin”, a declarat Adriana Săftoiu, la TVR.

Reamintim că Adriana Săftoiu s-a declarat în repetate rânduri o adeptă a mijloacelor clasice de comunicare instituţională şi a susţinut că Tatiana Niculescu Bran, purtătorul de cuvânt al lui Iohannis nu a procedat corect când a anunţat pe Facebook numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu în funcţia de consilier şi întâlnirile oficiale ale preşedintelui.

"Din păcate, eu nu sunt adepta acestui mod de a face comunicare. Sigur că reţelele de socializare au un rol foarte mare, dar nu e eficient să foloseşti doar reţeaua de socializare când trebuie să faci comunicare instituţională. Comunicarea instituţională despre întâlniri cred că trebuie realizată prin instrumentele clasice, iar mai departe, evident pot fi foarte bine mediatizate şi prin reţelele de socializare, dar ulterior", declara Săftoiu pe 30 decembrie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne