Doi români se află la bordul vasului de croazieră care va reface traseul Titanicului

Barca de salvare nr.4 de pe S.S. Titanic, expusă la muzeul National Geographic din Washington, DC în cadrul expoziţiei „Titanic: 100 de ani de obsesie”, inaugurată pe 29 martie 2012.
Barca de salvare nr.4 de pe S.S. Titanic, expusă la muzeul National Geographic din Washington, DC în cadrul expoziţiei „Titanic: 100 de ani de obsesie”, inaugurată pe 29 martie 2012. (PAUL J. RICHARDS / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
08.04.2012

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru a plătit aproximativ 75.000 de dolari pentru a ocupa împreună cu soţia sa una dintre cele mai spaţioase cabine ale vasului care pleacă duminică într-o croazieră ce va reface cu exactitate traseul Titanicului, relatează Realitatea TV.

Nava de lux MS Balmoral marchează împlinirea a o sută de ani de la tragedia maritimă care a uluit o lume întreagă. MS Balmoral va părăsi portul britanic Southampton în cursul zilei de duminică. Vaporul va trece inclusiv prin locul în care se află epava scufundată. Organizatorii au vrut ca experienţa să fie completă, astfel că au amenajat interiorul vasului exact după modelul celui de pe Titanic. Croaziera va continua către Halifax şi New York, oraşul unde Titanicul ar fi trebuit să ajungă cu un secol în urmă.

Vasul are doar două camere de tip "owner's suite", iar una dintre ele este ocupată de Cornel Tăbăcaru şi de soţia sa. Cealaltă este în prezent goală, pentru că reprezentanţii companiei au rezervat-o pentru vedetele care s-ar putea hotărî pe ultima sută de metri.

Potrivit omului de afaceri, pe vas există aproximativ 220 de angajaţi români.

La 15 aprilie 1912, Titanicul a lovit un aisberg şi s-a scufundat în apele îngheţate ale Atlanticului de Nord. Peste 1.500 de pasageri au murit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor