Dodon, despre numirea noilor miniştri: Socialiştii şi Preşedinţia ar putea îndemna cetăţenii la revoltă

Deşi se arată nemulţumit, Dodon nu îşi îndeamnă susţinătorii la proteste deoarece destabilizarea socială ar putea produce victime, punând sub semnul întrebării rezultatele alegerilor parlamentare din RM.
Noii miniştri nimiţi în Guvernul Filip 10.01.2018
Noii miniştri nimiţi în Guvernul Filip 10.01.2018 (gov.md)

Igor Dodon susţine că miniştrii numiţi miercuri ar fi lipsiţi de legitimitatea cuvenită şi vor intra în funcţie cu prezumţia vinovăţiei pentru modul în care au fost învestiţi, dar şi pentru modul în care s-au manifestat în componenţa celorlalte guvernări corupte.

”Guvernarea eurounionistă înţelege că se poate menţine la putere doar prin abateri grave de la principiile democratice şi ale statului de drept. Este condamnabil că aceste derapaje ale guvernării sunt susţinute de Curtea Constituţională”, comentează şeful statului.

În opinia acestuia, în contextul politic şi geopolitic, ar fi fost justificată o ieşire în forţă a poporului pentru a pune capăt acţiunilor sfidătoare ale guvernării de la Chişinău, însă, până la declanşarea alegerilor parlamentare au rămas doar câteva luni, de aceea consideră că ar trebui evitate emoţiile şi dorinţa de a pedepsi guvernul cu orice preţ. Orice destabilizare socială sau revoltă poate produce victime şi va pune sub semnul întrebării rezultatele alegerilor parlamentare, fie şi anticipate.

Preşedintele menţionează că răbdarea ar avea limite şi că guvernarea totuşi ar trebui să renunţe la practicile de trişare a statului de drept şi de compromitere a Constituţiei şi a instituţiilor statului. Opoziţia socialistă şi Preşedinţia îşi rezervă dreptul de a face un apel la mobilizarea sutelor de mii de cetăţeni pentru a pune capăt fărădelegilor şi abuzurilor constituţionale.

În concluzie, Igor Dodon sugerează guvernării şi majorităţii parlamentare să aibă în vedere că cetăţenii sunt conştienţi de ceea ce se întâmplă. Cu cât mai antisocial şi antistatal se vor comporta autorităţile, cu atât mai dureroasă va fi lovitura pe care o vor primi. ”Rugaţi-vă să primiţi această lovitură abia în alegerile parlamentare, nu mai devreme.”

De menţionat că şi PSRM, potrivit unui comunicat, îşi îndeamnă susţinătorii şi toate forţele patriotice ale ţării, să sprijine eforturile preşedintelui R. Moldova ”privind instituirea unei reale guvernări democratice în ţara, să fie pe deplin pregătiţi, să reacţioneze la îndemnul şefului statului, să vină masiv la Chişinău pentru a elibera ţara de acest regim.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe