De ce sunt speciali cei mai scumpi cercei din lume?

Diamantele „Apollo” şi „Artemis” tocmai au fost achiziţionate la o licitaţie, contra unei sume astronomice: 57,4 milioane de dolari.
Diamantele „Apollo“ şi „Artemis“
Diamantele „Apollo“ şi „Artemis“

Diamantele, cunoscute sub numele de „Apollo” şi „Artemis”, unul o gemă albastru viu şi celălalt o gemă de culoare roz intens, au fost vândute pentru cifra de 57,4 milioane dolari, devenind cei mai scumpi cercei scoşi la licitaţie vreodată, a declarat, miercuri 17 mai a.c., firma Sotheby's.

Pietrele preţioase au fost achiziţionate de un cumpărător anonim, care le-a schimbat deja numele: diamantul albastru a fost numit „Memoria frunzelor de toamnă” şi diamantul roz „Visul frunzelor de toamnă”, a menţionat casa de licitaţie Sotheby's într-o declaraţie de presă.

Licitaţia de primăvară de piese magnifice şi nobile a firmei Sotheby's, a generat vânzări de 151 milioane de dolari şi a reuşit să aloce 90% din loturile oferite.

Aceste rezultate „arată o cerere tot mai mare pentru diamante, pietre preţioase şi bijuterii de cea mai înaltă calitate”, a declarat, la finalul licitaţiei, David Bennett - preşedintele departamentului de bijuterii de la Sotheby's. Despre vânzarea diamantelor „Apollo” şi „Artemis”, expertul a afirmat că este mulţumit de faptul că ambele piese rămân împreună.

Certificat Fancy Vivid Blue de Institutul american de gemologie (GIA) şi cântărind 14,54 de carate, Apollo Blue este unul dintre cele mai mari diamante din această categorie scos vreodată la licitaţie. Piatra este tăiată şi fasonată în formă de pară.

Cântărind 16,00 carate şi certificat Fancy Intense Pink, diamantul Artemis Pink are de asemenea formă de pară şi face set cu Apollo Blue. Potrivit GIA, piatra face parte diamantele "din cele mai pure chimic", fapt ce-i conferă, potrivit experţilor, o mare transparenţă optică.

Iniţial cercelul cu diamant albastru Apollo Blue fusese estimat între 38 de milioane şi 50 de milioane de dolari, în timp ce cercelul cu diamant roz Artemis Pink între 12,5—18 milioane de dolari.

Surse: EFE, El Confidencial

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Life & Style