Expoziţie despre bijuteriile scrisului - 100 de ani dedicaţi scrisului de lux (video)

Compania elveţiană Caran d'Ache a sărbătorit, anul trecut, un secol de activitate în domeniul instrumentelor de scris şi arte plastice şi a organizat cu această ocazie o expoziţie specială, confirmând încă o dată profesionalismul şi fiabilitatea precum şi calitatea produselor care au fost prezente atât în lumea afacerilor, cât şi în sala de clasă.
Stilou CARAN d Ache
Stilou CARAN d Ache (Captură Youtube)

Pentru a comemora centenarul, Caran d'Ache a organizat o expoziţie şi numeroase evenimente, ce au devenit o ocazie unică pentru descrierea impecabilei traiectorii a firmei, devenită reprezentant inimitabil al scrisului de lux şi izvor de inspiraţie pentru toate generaţiile.

Creaţiile Caran d'Ache combină perfecţiunea, calitatea artizanală, inovaţia pură în domeniul scrisului la cele mai înalte standarde estetice, fiind prezente în peste 90 de ţări.

Casa inovatoare în fabricarea stilourilor de grafit, o materie primă foarte valoroasă ce se găseşte în munţii elveţieni, continuă să fie fidelă originilor sale şi celor mai înalte standarde de calitate.

Încă de la crearea manufacturii, în 1915, toate produsele Caran d' Ache sunt realizate în atelierele din Geneva. Firma produce diverse instrumente de scris, materiale pentru desen şi pictură Swiss Made. Grafitul pur si culorile Fibralo Caran d' Ache se găsesc în magazinele pentru artişti plastici profesionişti şi amatori. Ecridor Mademoiselle este un nou capitol dedicat de Carand'Ache universului feminin, creaţiile fiind lucrate în aur, argint şi diamante.

Instrumentele de scris Caran d Ache reprezintă un set de valori ce comunică, mai presus de cuvinte, preţuirea, respectul şi recunoştinţa, parte a unei relaţii speciale.

Vă prezentăm două piese de excepţie:

„Crystal”

Colecţia de instrumente de scris Crystal, este o asociaţie creativă a două manufacturi legendare: Casa Caran d' Ache şi firma franceză de cristal LALIQUE. Stilul unic al acestei creaţii în ediţie limitată, uneşte purul Art Deco, cu motivul iconic Coutard, o succesiune de picături de apă într-o cascadă pe care René Lalique o creat-o în 1935 pentru Fontaine Coutard. Stiloul se prezintă într-un fin relief de ceramică albă şi neagră, cu diamante, şi a fost realizat în 18 exemplare.

Caelograph, o invenţie Caran d'Ache

Ediţia limitată a stilourilor Caelograph combină experienţa tehnică cu desenul pentru a explora eterna fascinaţie a omului: cerul. Este pentru prima oară când un instrument de scris este realizat pentru a descifra cerul, având elemente de astronomie şi de istorie a timpului. Acest ingenios instrument se adresează în special admiratorilor ştiinţei. Linia de lux se prezintă în aur, argint şi diamante, care nu numai că oferă o excelentă scriere, dar prezintă multe funcţii astronomice.

Stiloul şi hârtia par mai puţin importante în era tabletelor şi a smartphone-urilor

„Poate că oamenii scriu mai puţin de mână decât în trecut, dar pentru cei care încă o mai fac, un instrument de scris este o necesitate. Este o bucurie pentru mână şi suflet”, explică reporterul şi expertul în fashion Jeroen van Rooijen, adăugând că oamenii îşi aleg cuvintele cu multă atenţie când scriu de mână.

Aproape toate produsele acestei case Caran d' Ache au intrat de câţiva ani şi pe piaţa noastră. În cazul în care vă permiteţi un frumos cadou, vă aşteaptă minunatele instrumente de scris ce captează şi păstrează emoţia de a dărui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură