Danileţ: CSM să reacţioneze de urgenţă după atacurile lui Dăncilă şi Carmen Dan la adresa judecătorilor supremi

Consiliul Superior al Magistraturii trebuie să reacţioneze de urgenţă după declaraţiile făcute de premier şi ministrul de Interne pentru a pune capăt "acestor atacuri la adresa judecătorilor supremi", a solicitat magistratul Cristi Danileţ, fost membru CSM.
Cristi Danileţ
Cristi Danileţ (Eugen Horoiu/Epoch Times)
Andrei Pricopie
22.06.2018

Judecătorul Cristi Danileţ a solicitat vineri, într-o postare pe pagina sa de socializare, intervenţia Consiliului Superior al Magistraturii în urma declaraţiilor făcute de premierul Viorica Dăncilă şi de ministrul de Interne, Carmen Dan, privind sentinţa dată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în cazul preşedintelui PSD Liviu Dragnea.

"Primul ministru al ţării a declarat că sentinţa pronunţată ieri este una arbitrară. Ministrul de Interne a declarat că hotărârea este una politizată şi împiedică reformarea statului real. Eu cred că este necesar ca CSM să reacţioneze de urgenţă, punând capăt acestor atacuri la adresa judecătorilor supremi. Iar pentru cine nu ştie: reforma justiţiei s-a făcut în 2004-2005 şi aşa am fost primiţi în Uniunea Europeană. Ce se face acum nu are nicio legătură cu reforma", a declarat Cristi Danileţ.

La scurt timp după ce Dragnea a fost condamnat - în primă instanţă - la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive, premierul Viorica Dăncilă a acuzat faptul că "decizia instanţei de judecată în cazul preşedintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influenţa arbitrariului". Detalii aici.

La rândul său, ministrul Carmen Dan a afirmat că "este evident că această sentinţă este una politizată", "este răspunsul vindicativ nu numai la presiunea străzii, ci şi la încercarea autorităţilor legislative şi executive de a reforma statul de drept, acela real". Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor