UPDATE - Criza ucraineană: 13 morţi într-un atac asupra unei staţii de autobuz din Doneţk


Militanţi separatişti pro-ruşi în oraşul Doneţk din estul Ucrainei, 26 mai 2014.
Militanţi separatişti pro-ruşi în oraşul Doneţk din estul Ucrainei, 26 mai 2014. (Captură Foto)

UPDATE: Vineri, 23 ianuarie, rebelii pro-ruşi, autorităţile ucrainene şi OSCE au revizuit bilanţul victimelor atacului asupra staţiei de autobuz din Doneţk, susţinând acum că au fost doar 8 victime, conform AFP.

*********

Cel puţin 13 oameni au fost ucişi după ce un obuz a căzut într-o staţie de autobuz în oraşul ocupat de rebeli Doneţk din estul Ucrainei, au declarat autorităţile locale.

“Douăsprezece persoane au fost ucise în troleibuz şi o altă persoană când se afla într-o maşină care trecea prin apropiere”, a susţinut un reprezentat al serviciilor de urgenţă din Doneţk, conform Agerpres.

Săptămâna trecută, 13 oameni au fost ucişi când un autobuz a fost atacat de un foc de artilerie în Buhas, la sud-vest de Doneţk.

Conflictul separatist a izbucnit după anexarea de către Rusia a peninsulei ucrainene Crimeea în martie 2014.

Peste 4.800 de oameni au fost ucişi şi aproximativ 1,2 milioane de oameni s-au refugiat după ce rebelii separatişti pro-ruşi au ocupat mari părţi ale regiunilor Doneţk şi Lugansk în aprilie 2014.

În plus, Ucraina acuză Rusia că a trimis peste 9.000 de soldaţi pentru a lupta alături de rebeli, o acuzaţie pe care Moscova o neagă.

În 5 septembrie 2014, la Minsk s-a încheiat un acord între cele două tabere pentru rezolvarea conflictului, dar această înţelegere a fost încălcată în mod regulat de ambele părţi.

În ultimele zile, în estul Ucrainei s-a produs o intensificare a violenţelor, respectiv în oraşul Doneţk şi în jurul acestuia, după ce s-a amplificat lupta pentru controlarea principalului aeroport al oraşului care, în urma distrugerii sale, mai are doar o valoare simbolică decât strategică.

Ministrul ucrainean al Apărării a declarat că luptele au continuat joi dimineaţa, unele părţi ale aeroportului fiind încă sub controlul armatei guvernamentale.

Dacă v-a plăcut acest articol, va invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe