Controlorii de trafic aerian declanşează grevă de avertisment. Zboruri suspendate şi anulate

Vineri, în intervalul 11.00 - 13.00, doar 33,3% dintre zboruri vor fi asistate, restul fiind suspendate sau anulate pe fundalul grevei controlorilor de trafic aerian.
Loredana Diacu
12.05.2017

alte articole

Controlorii de trafic aerian de la Romatsa în grevă de avertisment.
Controlorii de trafic aerian de la Romatsa în grevă de avertisment. (Facebook)
Loredana Diacu
12.05.2017

Nemulţumiţi de lipsa contractului colectiv de muncă, expirat din septembrie 2016, şi de eşecul negocierilor cu autorităţile, sindicaliştii în domeniul controlului de trafic aerian vor declanşa grevă de avertisment vineri, 12 mai, între orele 11.00 şi 13.00. Drept urmare, doar 33,3% dintre zborurile programate pentru acest interval orar vor fi asistate, restul fiind suspendate sau anulate, relatează Mediafax. Lista zborurilor ce au fost/vor fi anulate, suspendate ar urma să fie comunicată de companiile de zbor în această dimineaţă.

"Greva de avertisment este urmarea unei lungi bătălii pentru păstrarea prestigiului acestei instituţii româneşti, ROMATSA, pentru depolitizarea şi decăpuşarea ei; Nu urmărim avantaje materiale, ci siguranţa locului de muncă, în condiţiile în care, din cauza unui management defectuos, se ajunge cu paşi programaţi, la faliment şi înstrăinare. Au vândut pământul, urmează cerul? Înmulţirea zborurilor pe teritoriul românesc şi diminuarea numărului de controlori de trafic constituie în acest moment un atac la adresa siguranţei traficului, cu toate eforturile pe care le depunem pentru a gestiona eficient traficul din spaţiul aerian românesc”, a transmis, joi seara, Sindicatul Serviciilor de Trafic Aerian – ATSR.

În aceste condiţii, sindicaliştii roagă publicul larg să înţeleagă situaţia şi să fie alături de controlori în acest demers care priveşte pe toată lumea, familiile noastre, copiii noştri.

Managementul Administraţiei Române a Serviciilor de Trafic Aerian (ROMATSA) a fost notificat de sindicatul ATSR cu privire la organizarea grevei de avertisment.

Controlorii de trafic mai atenţionează că dacă greva de avertisment nu va avea ca efect soluţionarea revendicărilor şi încheierea unui nou Contract Colectiv de Muncă vor declanşa grevă generală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor