CM 2014: Deja cinci calificate

Fabio Cannavaro, capitanul campionilor mondiali en titre, pune trofeul Cupei Mondiale pe soclu inaintea meciului dintre Spania si Olanda.
Fabio Cannavaro, capitanul campionilor mondiali en titre, pune trofeul Cupei Mondiale pe soclu inaintea meciului dintre Spania si Olanda. (Doug Pensinger / Getty Images)

Germania, Elveţia şi Belgia se alătură echipelor calificate la turneul final din Brazilia, cu o etapă înainte de finele grupelor. Olanda şi Italia au fost primele selecţionate asigurându-şi prima poziţie încă de runda trecută.

Alături de echipele din Europa s-au mai calificat Japonia, Iran, Coreea de Sud, Australia, SUA, Costa Rica şi Argentina. Echipele cu cele mai multe puncte în faza preliminariilor se vor alătura Braziliei pentru a forma cei 8 capi de serie, o postură avantajoasă din perspectiva tragerilor la sorţi.

Belgia, selecţionata lui Marc Wilmots, are un nou lot pentru acest turneu, fiind mult mai puternică decât era în trecut, putând astfel ajunge cap de serie dacă vor câştiga meciul de marţi cu Ţara Galilor, iar şansele le sunt favorabile. Locul şase în clasamentul FIFA şi cu vedete precum Fellaini, Courtois, Witsel, Lukaku şi Hazard în teren, Belgia este cotată la 355 de milioane euro şi promite un fotbal de calitate la CM.

Germania, a doua calificată cu o rundă înainte , a antrenat rezervele în meciul câştigat cu 3-0, la Koln, în faţa Irlandei. Cu cinci puncte în faţa Suediei, elevii lui Low şi-au asigurat participarea la Mondiale şi pe hârtie.

În grupa E, Elveţia a fost liderul constant al grupei, iar după victoria cu 2-1 obţinută aseară la Skopje, în faţa Albaniei, au strâns 21 de puncte, cu cinci mai multe decât Islanda ocupanta locului secund şi care se întrece pentru locul de baraj cu Slovenia.

Olanda, calificată cu o rundă în urmă, a învins aseară, pe Amsterdam Arena, echipa Ungariei, cu scorul de 8-1. Van Persie a înscris nu mai puţin de patru ori şi a respectat cerinţele impuse de Van Gaal până în ultimul minut. Portocala Mecanică a menţinut victoriile constante în toate meciurile din grupe, fiind clar unul dintre capii de serie la turneul final.

Grupa B a aparţinut în totalitate celeilalte calificate prematur, Italia, care are 8 puncte înainte Bulgariei după rezultatul modest obţinut în deplasarea din Danemarca, şi nu pare dornică să ajungă în urna capilor de serie.

Cu 13 puncte, atât Bulgaria cât şi Danemarca se luptă pentru locul secund.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport