Cioloş: Fără o Justiţie puternică n-ai cum să ai nici dezvoltare economică şi îţi fug românii din ţară!

Dacă parlamentarii Puterii vor merge mai departe cu legile Justiţiei, România ar putea pierde bani europeni, puterea în UE dar, în primul rând, îşi pune în pericol dezvoltarea economică, alungă investitorii şi propriii cetăţeni.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

Cei aflaţi la putere nu au nicio legitimitate să modifice legile Justiţiei, pentru că sunt direct interesaţi de ele, a opinat, duminică, fostul premier Dacian Cioloş, prezent la mega-protestul din Capitala.

Comentând faptul că Puterea nu doar că n-a ţinut cont de proteste dar acum legile Justiţiei sunt modificate de o comisie condusă chiar de autorul OUG 13, Florin Iordache, fostul premier a remarcat că cei aflaţi la conducerea ţării suferă de autism:

"Se pare că am început anul cu proteste - vorbim de legile Justiţiei şi suntem pe cale de a încheia anul vorbind de acelaşi subiect. Mi se pare aşa, o formă de autism, în primul rând de a nu ţine cont nu doar de aşteptările oamenilor care ies în stradă ci de faptul că felul ăsta de a proceda aruncă în aer dezvoltarea României, bunăstarea românilor, exact ce au spus ei în campania electorală că vor să promoveze.

Pentru mine, cel puţin e clar că ei nu mai au nicio legitimitate, puterea actuală nu mai are nicio legitimitate să modifice aceste legi ale Justiţiei pentru că sunt direct interesaţi de aceste modificări. Nu ai cum să faci modificări şi să spui că vrei să faci modificări să întăreşti justiţia atât timp cât tu eşti interesat de el", a declarat Cioloş, în cadrul unui interviu acordat jurnalistului Mălin Bot.

Întrebat dacă Dragnea, persoană condamnată penal, ar trebui să demisioneze din Parlament, Cioloş a răspuns: "Eu nu vreau să discut cazul unei persoane şi cred că problema asta ar trebui să fie în primul rând a PSD-ului, dacă PSD-ul vrea să fie un partid credibil în România sau să-şi recâştige credibilitatea, stiu foarte bine ce au de făcut, doar să aibă curaj. Problema e că lipsa asta de curaj din PSD de a-şi clarifica lucrurile în interior se repercutează negativ asupra întregii Românii.

Cât despre cum ne va afecta în UE adoptarea legilor Justiţiei la modul pe care o fac acum parlamentarii, Cioloş a atras atenţia că miza este mai mare, şi anume dezvoltarea acestei ţări.

"În primul rând noi trebuie să le facem nu pentru a face plăcere Bruxelles-ului ci pentru noi, căci fără o Justiţie puternică care să-şi facă treaba nu ai cum să ai nici dezvoltare economică, nu îţi vin nici investitori şi îţi fug românii din ţară pentru că nu mai au curajul să se lanseze într-o activitate economică aici pentru că le e teamă de ce se poate întâmpla(...) Dincolo de asta, noi ne-am angajat să respectăm nişte valori şi principii când am intrat în UE şi în mod clar tendinţa la nivel european este de a nu mai discuta şi negocia statul de drept. Statele membre care nu respectă principiile statului de drept riscă să piardă în primul rând fondurile europene şi riscă chiar să-şi piardă puterea în UE, dreptul de vot, de exemplu", a declarat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne