Cioloş, din stradă: A fost un an ratat! Sunt câţiva lideri politici cu probleme în justiţie gata să facă orice

Fostul premier tehnocrat Dacian Cioloş a participat duminică seară, alături de zeci de mii de români din ţară şi din diaspora, la protestele împotriva modificărilor la legile Justiţiei promovate de coaliţia PSD-ALDE.
Dacian Cioloş
Dacian Cioloş (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)

Anul 2017 a început cu proteste împotriva OUG 13, când românii au ieşit în stradă pentru a apăra principiile statului de drept şi obiectivitatea justiţiei, şi se termină se pare cu noi proteste pe acelaşi subiect, a atras atenţia, duminică seară, din stradă, fostul premier Dacian Cioloş.

"A fost un an ratat, chiar dacă se laudă guvernanţii cu creşterea economică. Creşterea asta economică nu e datorită măsurilor care au fost luate, nu e o creştere economică durabilă, şi noi ne războim pe legile Justiţiei! Pentru că sunt câţiva indivizi, câţiva lideri politici care au probleme cu justiţia şi văd că sunt gata să facă orice pentru a-şi apăra interesele personale, inclusiv de a pune în pericol credibilitatea României şi stabilitatea României. De-asta am ieşit în stradă.

Vedeţi că au răspuns în mai multe rânduri la presiunea străzii. Din păcate s-a ajuns ca o majoritate politică largă, consistentă, la ultimele alegeri, care spune că este reprezentativă din punct de vedere democratic, iată că nu nu deschide calea dialogului, nu ia decizii în urma unor dezbateri, nu ia decizii cu argumentele pe masă, plimbă legile de la Guvern la Parlament, fac modificări şi reajustări, ca să testeze reacţia populaţiei şi rezistenţa oamenilor la această presiune", a declarat Cioloş pentru Digi24.

Potrivit fostului premier, dincolo de semnalul pe care îl dăm în afara ţării, el se întreabă ce semnal dăm noi în ţară, societăţii româneşti, vis-a-vis de ce vrem să facem cu ţara asta când ajungem la putere.

"Cred că acesta e întrebarea pe care trebuie să ne-o punem, în ce direcţie vrem să ducem România, când, după un an de guvernare, s-au schimbat deja un Guvern, în continuare sunt tensiuni politice în coaliţie, care nu duc la lucruri bune. Iată, proiectul acesta de legi ale justiţiei a început să-l discute Guvernul, n-a fost în măsură să ia o decizie, l-a pasat la Parlament; s-a ocupat de economie şi vedem în ce sens s-a ocupat de economie, pentru că e o instabilitate cum n-am mai văzut de multă vreme şi impredictibilitate în mediul acesta economic.

Ratăm din nou, în ciuda faptul că afişăm o creştere economică consistentă, din punctul meu de vedere, ratăm oportunitatea unei dezvoltări economice durabile şi cred că toate acestea sunt motive de îngrijorare pentru cei care vor să construiască în ţara asta, pentru că aici nu e vorba de a ieşi în stradă împotriva cuiva. Eu cred că sunt foarte mulţi oameni care ies pentru că s-au săturat să se tot bată cu cei care ar trebui să aibă grijă de viitorul lor şi care vor să ştie că se poate construi în ţara asta - nu mai e cazul să pleci afară din ţară. Sau că cei care vor să vină în ţară şi să construiască să ştie că pot să vină şi că pot să proiecteze pe termen lung ceea ce intenţionează să facă", a precizat Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne