Cioloş: "Am avut o întrevedere informală la Departamentul de Stat"

Fostul premier Cioloş a anunţat că a petrecut câteva zile la Washington, pentru activităţi profesionale şi, cu această ocazie, a avut o întrevedere informală la Departamentul de Stat al SUA, for îngrijorat de modul în care coaliţia la putere modifică legile Justiţiei.
Dacian Ciolos
Dacian Ciolos (Florin Chirila/Epoch Times)

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat că a avut, cu ocazia unei vizite recente efectuate la Washington, o întrevedere informală la Departamentul de Stat al SUA. Întâlnirea a avut loc după ce oficialii americani au lansat public un "semnalul de alarmă" cu privire la modificările legilor Justiţiei operate în Parlament.

"Am petrecut câteva zile la Washington pentru activităţi profesionale şi am avut plăcerea să fiu de Ziua Naţională alături de membri ai comunităţii româneşti din SUA, la recepţia organizată de Ambasada României.

Am profitat de această deplasare pentru a mă întâlni şi cu susţinătorii Platformei România 100 iar apoi am avut o întrevedere informală la Departamentul de Stat (după semnalul de alarmă pe care oficialii americani l-au transmis în legătură cu modificările la Legile Justiţiei)", a scris Cioloş pe contul său de Facebook.

Reamintim că Departamentul de Stat al SUA a postat luni pe site-ul său o declaraţie oficială prin care îndeamnă Parlamentul României să renunţe la modificarea legilor justiţiei pe motiv că acestea afectează lupta anticorupţie şi independenţa judiciară şi slăbesc statul de drept.

În declaraţia semnată de purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Heather Nauert, se mai arată că pachetul legislativ, propus iniţial de Ministerul Justiţiei, ameninţă progresul pe care România l-a făcut în ultimii ani în construirea unor instituţii juridice puternice, la adăpost de interferenţa politicului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne