Boloş ia în calcul să amâne amenzile pentru e-Factura după revolta declanşată în mediul de afaceri

Ioan Marcel Bolos
Ioan Marcel Bolos (Epoch Times România)

Şeful Finanţelor Marcel Boloş a anunţat că ia în calcul amânarea amenzilor pe care ANAF ar trebui să înceapă să le împartă începând cu 1 aprilie celor care nu s-au conformat obligativităţii de înregistrare în sistemul e-Factura.

Potrivit ziare.com, ministrul Finanţelor a declarat că ia în calcul amânarea termenelor pentru aplicarea amenzilor, la presiunea repetată a mediului de afaceri care a acuzat de la începutul anului inadvertenţe grave ale sistemului de facturare. Potrivit unor surse de la nivelul Ministerului de Finanţe, decizia finală va fi luată în funcţie de gradul real de conformare la finalul lunii aprilie.

"Este în primul rând utilă celor aproximativ 670.000 contribuabili mici care au nevoie de un format gratuit şi uşor de folosit", a declarat Ministrul de Finanţe. Declaraţiile vin şi la scurt timp după ce Autoritatea Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a lansat versiunea simplificată a aplicaţiei e-Factura, pentru creşterea accesibilităţii şi uşurinţei în utilizarea instrumentului, pentru toţi contribuabilii din ţară.

Guvernanţii şi cei din finanţe se confruntă însă cu realitatea faptului că din circa 700.000 de întreprinderi româneşti, 100.000 nu au utilizat e-Factura până în prezent. Mediul de afaceri a pus presiuni pe Guvern pentru a evita amenzi în masă în condiţiile în care sistemul dă rateuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie