Belgia: Secţii de poliţie închise publicului de teama atacurilor

Mai multe secţii de poliţie care nu au porţi de securitate şi-au închis uşile în faţa publicului după ce doi ofiţeri au fost atacaţi în oraşul belgian Charleroi de către un islamist înarmat cu o macetă la începutul acestei luni.
Secţia de poliţie din oraşul belgian Charleroi.
Secţia de poliţie din oraşul belgian Charleroi. (Captură Foto)

Ca urmare a atacului asupra a doi ofiţeri atacaţi în oraşul Charleroi, pentru care şi-a asumat răspunderea grupul jihadist Statul Islamic, toate secţiile de poliţie din regiunea belgiană Hesbaye, în afară de una, şi-au închis porţile pentru public.

RTL a declarat că şapte din cele nouă secţii de poliţie din regiune sunt acum inaccesibile publicului. Jean-Marie Debroux, comandant al poliţiei din zona Hezbaye, a declarat că el şi colegii săi au decis să închidă secţiile de poliţie după ce au aflat de atacul din Charleroi.

Membri ai unei celule a Statului Islamic staţionată în Verviers au fost trimişi la închisoare luna trecută.

La începutul acestei luni, ministrul ungar de Externe a dezvăluit faptul că i-a fost teamă că îi este viaţa în pericol atunci când a greşit traseul vizitând Belgia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe