Băsescu surprinde: Mandatul de premier trebuie dat liberalilor

Fără voturile minorităţilor naţionale, moţiunea de cenzură nu ar fi trecut. Cu alte cuvinte, alianţa PSD-ALDE a pierdut majoritatea, astfel că e normal să piardă şi guvernarea, a opinat senatorul Traian Băsescu, care consideră că decizia îi aparţine acum preşedintelui Klaus Iohannis.
Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis, care "ştie să facă socotelile" în urma moţiunii de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, trebuie să le dea mandatul liberalilor, a declarat miercuri seara, la postul B1 TV, senatorul PMP Traian Băsescu.

"PSD-ALDE merg în faţa preşedintelui infinit mai şubrezi decât au fost la instalarea Guvernului Grindeanu după alegeri. Deci, merg foarte şubrezi şi Iohannis cu certitudine ştie să facă socotelile. A luat notă că moţiunea a trecut la limită prin prezenţa a 15 minoritari şi ştie că nu mai are în faţă acea forţă de vot parlamentar pe care a avut-o la desemnarea lui Grindeanu", a precizat Băsescu, citat de Agerpres.

În opinia fostului preşedinte, PSD şi ALDE ar trebui acum să treacă în Opoziţie, în timp ce actuala Opoziţie, în frunte cu liberalii, ar trebui să formeze noul Guvern.

"Mandatul trebuie dat partidului următor, ca număr de voturi, liberalilor, şi ei să încerce să adune o majoritate. Deci, după părerea mea, preşedintele Iohannis are obligaţia să facă lucrul acesta, pentru că nu are niciun fel de garanţie că, peste trei luni, pe hachiţele lui Dragnea, nu vom repeta situaţia în care ne-am aflat acum. Oamenii aceştia sunt inapţi pentru guvernare", a afirmat Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne