Avion de vânătoare rusesc prăbuşit în Siria. Doi piloţi morţi

Avion de luptă rusesc decolează de la baza aeriană Hmeimim din Siria.
Avion de luptă rusesc decolează de la baza aeriană Hmeimim din Siria. (Getty Images)

Ministerul rus al Apărării a afirmat că un avion de luptă s-a prăbuşit în Siria, ucigându-i pe cei doi piloţi aflaţi la bordul aeronavei.

Un avion de vânătoare Suhoi Su-30 s-a prăbuşit la scurt timp după ce a decolat joi de la baza aeriană Hmeimim din provincia siriană Latakia, a precizat ministerul într-o declaraţie, adăugând că avionul nu a fost doborât.

Câteva agenţii de ştiri ruseşti au citat oficiali ai Ministerului Apărării afirmând că investigaţiile preliminare arată că s-ar putea ca prăbuşirea să fi fost provocată de contactul avionului cu o pasăre.

Rusia are peste 50 de avioane de vânătoare şi elicoptere în Siria şi un contingent de forţe terestre, împreună cu un anumit număr de consultanţi şi membri ai forţelor speciale care operează împreună cu armata siriană.

Iranul şi Rusia au susţinut guvernul liderului sirian Bashar al-Assad într-un război civil ce durează de peste 7 ani în ţara arabă.

Moscova a ajutat la înclinarea balanţei în favoarea lui Assad în acest conflict prin lansarea unei campanii de lovituri aeriene în 2015 şi amplificarea prezenţei sale militare la sol.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe